Zelený čaj Japan Hojicha Uji

1 248 bodů do věrnostního systému

Japonsko

Pražený čaj Bancha zvaný Hojicha. V chuti připomíná kváskový chléb nebo pražené ořechy a je tak mezi japonskými čaji netradičním choťovým zážitkem. Vynikající třída sklízená v oblasti Uji v prefektuře Kyoto. Více

Doprava a platba

od 4,16 €

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje
ks
Japonsko

Pražený čaj Bancha zvaný Hojicha. V chuti připomíná kváskový chléb nebo pražené ořechy a je tak mezi japonskými čaji netradičním choťovým zážitkem. Vynikající třída sklízená v oblasti Uji v prefektuře Kyoto. Více

Doprava a platba

Gramáž čaje Dostupnost Cena  Množství (ks)
Zelený čaj Japan Hojicha Uji 100 g Dočasně vyprodáno
Sledovat dostupnost
6,24 €
Zelený čaj Japan Hojicha Uji 1000 g Dočasně vyprodáno
Sledovat dostupnost
49,92 €
Zelený čaj Japan Hojicha Uji 50 g Skladem 4,16 €

Hojicha se překládá jako pražený čaj a výchozí surovinou je obvykle čaj Bancha. Vznik čaje se nejčastěji datuje do 20. let 20. století, kdy byly v japonském Kjótu čajové lístky poprvé takto upraženy. Záměrem bylo zpracovat i ty lístky a větvičky, které zůstali po zpracování čajů vyšších sort.

Pražení se zasazuje o vznik výraznějšího chuťového profilu a odstranění svíravasti, která je typická např. pro čaje typu Sencha. V Japonsku se čaj krátce po zavedení stal velmi oblíbený a často je doporučován k popíjení při jídle nebo v průběhu celého dne, což je dáno také velmi nízkým obsahem kofeinu. V chuti připomíná kváskový chléb nebo pražené ořechy a je tak mezi japonskými čaji netradičním chuťovým zážitkem.

Příprava 9g čaje v 0,4l konvičce:

  1. nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat přibližně 2 minuty,
  2. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat přibližně 3 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry
Balení čaje Zipový sáček s alu vrstvou
Počet nálevů čaje Dva
Zpracování čaje Zelené