Saké je tradiční alkoholický nápoj spojovaný především s Japonskem. Často označované jako rýžové víno, ale v různých regionech Japonska se takto označují také lihoviny vyrobené z brambor, obilovin, cukrové třtiny apod. Při výrobě saké se dodržuje podobný postup jako při výrobě piva. Rýže se vaří podobně jako slad a po vychladnutí se "infikuje" plísní, která dokáže štěpit škrob z rýže na cukry, ze kterého následně kvasí a vzniká alkohol. Výsledný nápoj obsahuje kolem 20 % alkoholu, ale většinou se ředí na 15% pro jemnější chuť. I přesto, že se saké označuje jako víno, je nejlepší, když je čerstvé, oproti klasickému vínu, které se může archivovat.

Rychlé info
Porcelánová saké souprava China Sakura 5ks

Porcelánová saké souprava China Sakura 5ks

Skladem
16,12 €
Čínská porcelánová pěti dílná souprava na saké Sakura
Rychlé info
Porcelánová saké souprava China Celadon 5ks

Porcelánová saké souprava China Celadon 5ks

Skladem
13,79 €
Čínská porcelánová pěti dílná souprava na saké Celadon