Čaje Yun Wu, nazývané také „Cloud Mist“ nebo jen „Cloud Tea“ se vyrábí v mnoha různých oblastí Číny. Řadí se k populárním čajům s dobrým poměrem cena / kvalita. Jedná se o chuťově svěží a povzbudivý čaj s příjemně nasládlou vůní, květinovými prvky a lehounkou svíravostí v závěru.
Ačkoliv ze Sechuanu pochází několik vysoce kvalitních čajů, není tato oblast čajově příliš známá. Výrazně známější je na Západě svými kořeněnými pokrmy. Klimatické podmínky velké části Sechuanu jsou poměrně suché, čaj tak lze pěstovat pouze ve vlhčích částech provincie.
Příprava 8g čaje v 0,5l konvičce:
1. nálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat 2 až 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 2 až 3 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 3 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.