Výtečný zelený čaj s lístky z brzké jarní sklizně a bohatým podílem vrcholových tipsů (odtud název Bai Hao – bílý ochmýřený listový výhonek sklízený spolu s horními dvěma listy). Označení Mao Feng se obvykle překládá jako ochmýřený vrcholek a vztahuje se na tvar listů, které jsou pokryty jemnými bílými chloupky a mají špičky ve tvaru horského vrcholu. Listy bývají dlouhé, ploché a mírně zakřivené.
Celistvý a středně dlouhý list je pevněji svinutý do tvaru volně zkroucených jehliček se v nálevu zasazuje o vyvážený nálev příjemně hladkou, plnou, svěží a lehce sladkou chutí s bylinnými a tipsově kořeněnými tóny a lehounkou svíravostí.
Příprava 8g čaje v 0,5l konvičce:
1. nálev: voda o teplotě cca 65°C, louhovat 2 až 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat 2 až 3 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 3 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.