+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Články o sortimentu


 Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

 Čínský čaj Pu Erh a jeho zpracování

Publikováno: 1. 8. 2019

Zpracování čaje Pu Erh je zajímavý proces, na jehož konci jsou čajové lístky slisované do různých tvarů. Povíme si o sklízení, fermentaci, polotavru Maocha a Sheng a Shu Pu Erhu.

celý článek

 Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Prachovnice k uskladnění čaje Skladování čaje

Publikováno: 26. 7. 2019

Chcete vědět jak uskladnit čaj, aby neztratil své vlastnosti? Pokud čaj nakupujete ve větším množství nebo jej uchováváte po delší čas, dbejte na jeho správné uskladnění, které vám pomůže uchovat nejen chuť a vůni čaje, ale také čajové antioxidanty.

celý článek

Oolongy Příprava čínských polozelených čajů (oolongů)

Publikováno: 26. 7. 2019

Příprava polozelených čínských čajů. Vybrali jsme pro Vás typické zástupce polozelených čínských čajů a uvádíme zde doporučené návody na přípravu těchto čajů - Wu Long, Shui Xian a Tie Guan Yin.

celý článek

 Čajová miska zhong, gaiwan, čcha wan nebo také čung

Publikováno: 26. 7. 2019

Co je to gaiwan (zhong) a jak jej používat? Historicky byl gaiwan určený k přípravě velkolistých zelených čajů nebo světlých oolongů.

celý článek

 Balíme ekologicky

Publikováno: 14. 2. 2019

„Doba plastová“ – tímto termínem, kterým jsou označovány dnešní dny, se zajisté každý již setkal.

celý článek

 Sítka v konvičkách

Publikováno: 14. 2. 2019

Vnitřních sítek v konvičkách je v naší nabídce několik typů, velice často tak dochází k mystifikaci a nedorozumění během výběru. Proto jsme pro Vás připravili rozdělení.

celý článek

 Čínský zodiac

Publikováno: 12. 2. 2019

Pravděpodobně každý ví, že v čínském horoskopu je 12 zvířat, které znázorňují roky. Letošní rok 2019 je ve znamení Prasete. Čínský zvěrokruh, neboli také zodiak, hraje nedílnou roli v čínské kultuře a může být použit k určení Vašeho štěstí v daném roce.

celý článek

Červený rooibos Rooibos v ohrožení

Publikováno: 15. 1. 2019

Všimli jste si také nárustu cen u Rooibosu? Změny v klimatu planety země mají negativní vliv na produkci Rooibosu v Jihoafrické republice, která je největším producentem na světě. 

celý článek

 Harémové kalhoty tzv. aladinky

Publikováno: 17. 12. 2018

Mezi stálice orientálního oblečení patří již několik desetiletí harémové kalhoty - tzv. aladinky. V naší nabídce najdete velké množství různých střihů a vzorů. V zemích původu se objevují Indie, Indonésie, nejčastěji však právě Thajsko.

celý článek

 Nábytek ze dřeva Suar

Publikováno: 2. 11. 2018

Vše o exotickém dřevě Suar (Monkey Pod wood).

celý článek

 Nábytek z teakového dřeva

Publikováno: 9. 5. 2018

V tomto článku se dozvíte, co dělá nábytek z teakového dřeva tak výjimečným. 

celý článek

 Vietnamský čaj

Publikováno: 14. 10. 2017

Zelené čaje patří také k nejčastěji popíjeným vietnamským čajům v naší zemi. Výhodou vietnamských čajů je jejich příznivá cena v kombinaci s lahodnou chutí.

celý článek

 Jak měřit textil?

Publikováno: 15. 5. 2017

Neumíte si poradit s našimi rozměry zboží?

celý článek

 Deset důvodů proč mít doma solný svícen

Publikováno: 3. 3. 2017

„Příjemné růžovo-oranžové mihotající se měkké světlo v přítmí pokoje zaručující pohodu a relaxaci.“ Takto bychom mohli jednoduše popsat efekt solných svícnů. Jejich význam je ale hlubší a možná Vás překvapí, jak vám himálajská sůl může vylepšit atmosféru ve Vašem obydlí. Za její někdy světle, jindy až krvavě růžovou barvou stojí minerály železa, které jsou jednou z hlavních složek geologického podloží himálajského masívu. Z estetického hlediska jsou solné lampy velmi oblíbené právě pro svou barvu a efekt, které způsobuje světlo.

celý článek

 Vůně a účinky esenciálních olejů Salus

Publikováno: 9. 1. 2017

Skutečně 100% přírodní esenciální oleje značky Salus patří jednoznačně k nejkvalitnějším na trhu. Každý esenciální olej prochází nejpřísnějšími laboratorními testy a musí splnit náročná výstupní kritéria.

celý článek

Kde koupit vodní dýmku Vodní dýmky - jak a kde koupit

Publikováno: 14. 10. 2016

Nevíte, jak si vybrat vodní dýmku? Zkusíme Vám poradit.

celý článek

 Maté - Cesmína paraguyajská

Publikováno: 14. 10. 2016

Co je to vlastně Maté a jaké jsou druhy?

celý článek

 Japonský čajový obřad

Publikováno: 14. 10. 2016

Japonský čajový obřad (chadō nebo sadō) je tradičním rituálem ovlivněným zen buddhismem, při němž je práškový zelený čaj zvaný matcha obřadně připravován čajovým mistrem a servírován malé skupině hostů během poklidného sezení.

celý článek

 Podzim japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Podzim je pro čajové plantáže kritickým obdobím. Čajovníky vykazují v tomto období nejrychlejší růst a farmáři se z toho důvodu snaží koncem léta a začátkem podzimu půdu obohacovat o živiny a celkově vytvářet vhodné podmínky pro růst kořenů. 

celý článek

Rooibos Rooibos - Aspalathus linearis

Publikováno: 14. 10. 2016

Rooibos je malý zázrak z Afriky​. ​Proč je nápoj z této rostliny tak oblíbený? Jeho příznivé působení znali už Khoisané, původní obyvatelé těchto míst.

celý článek

 Tibetské mísy nebo-li Zpívající mísy

Publikováno: 14. 10. 2016

Chcete-li si odpočinout od okolních vlivů a zklidnit mysl, je pro Vás tibetská místa to pravé.Ponořte se do líbivého tónu mísy.

celý článek

 Něco málo o vonných tyčinkách

Publikováno: 14. 10. 2016

Zapálit si vonnou tyčinku je jedna z velmi příjemných záležitostí.Ponořte se do vůně indických, japonský či tibetských tyčinek.

celý článek

 Sošky a figurky čínského draka – symbolicky a mytologicky

Publikováno: 14. 10. 2016

Přítel lidí, ochránce a moudrý rádce...čínský drak.

celý článek

 Návod k obsluze vodní dýmky

Publikováno: 14. 10. 2016

Jak s vodní dýmkou zacházet a jak ji sestavit ?

celý článek

 Jarní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

První sklizeň japonských zelených čajů se nazývá Ichibancha. V překladu se jedná o „nový čaj“ nebo“ první čajovou sklizeň roku“. Čajové keře jsou po období klidu plné čerstvosti, síly a živin.

celý článek

 Vodní dýmka - jak farec kupiť po Ostravsku

Publikováno: 14. 10. 2016

Každemu je jazne, že si muže kupiť farec na dovolene v Turecku, Egyptu, či v jine zemi, kdě se jezdi na dvuhrbych kravach.

celý článek

 Matcha - Mačča - japonský práškový zelený čaj

Publikováno: 14. 10. 2016

Japonský práškový čaj Matcha je unikátní svým způsobem zpracování a svojí historií. Jeho cesta začíná v Číně a v 12. století také v Japonsku.

celý článek

 Historie a současnost vodní dýmky

Publikováno: 14. 10. 2016

Odkud vodní dýmka vlastně pochází?
Na tuto otázku vám vlastně nikdo nedokáže dát přesnou odpověď.

celý článek

 Čajové moře

Publikováno: 14. 10. 2016

Čajové moře představuje podnos nebo podlévač, na kterém se tradičně připravuje čaj metodou Kung Fu Cha. V českých čajovnách čajové moře představuje praktický a estetický prvek

celý článek

 Sárí - Saree

Publikováno: 14. 10. 2016

Sárí je nejstarším tradičním oděvem (první zmínky pocházejí z doby před 5000 lety z indického eposu Mahábharata).

celý článek

 Proč je čaj pěstovaný v provincii Uji záviděníhodný?

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaje z oblasti Uji mají omamnější chuť a vznešenější barvu, než je tomu v případě čajů z jiných japonských provincií. Mezi farmáři a obchodníky v čajovém průmyslu je ceněno výjimečné postavení této oblasti. 

celý článek

 Reklamní předměty - např. čaje s logem Vaší firmy

Publikováno: 14. 10. 2016

Originální reklamní předmět nebo dárek je jedním z nejlepších marketingových nástrojů

celý článek

 Nejčastější vůně vonných tyčinek

Publikováno: 14. 10. 2016

Ve vonných tyčinkách se používá nepřeberné množství bylin, okvětních lístků a dřevin.

celý článek

 Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

 Indie a čaj

Publikováno: 14. 10. 2016

Indické čaje jsou i přes svoji krátkou dobu existence známy po celém světě. Jaká je cesta indického čaje od počátku? Jaký je čaj v Ásámu, Darjeelingu nebo v Nilgiri?

celý článek

 Harémové kalhoty Aladinky

Publikováno: 14. 10. 2016

Aladinky či Aladdinky, kalhoty se sníženým sedem známé také jako Harémové kalhoty zkráceně Harémky, se dostávají opět do popředí módních trendů.

celý článek

 Vodní dýmka, šiša, hookah, narghila ...

Publikováno: 14. 10. 2016

Vodní dýmky se již od dávných dob pojí s tradiční východní (tureckou, syrskou, egyptskou …) kulturou.

celý článek

 Kvalitní sáčkové čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Japonské zelené čaje k těm nejvíce oblíbeným. Vyzkoušejte lahodné japonské zelené čaje ze sáčku, které si rychle připravíte např. na cestách.

celý článek

 Sochy, sošky a figurky Ganéši (Ganeshi)

Publikováno: 14. 10. 2016

Ganéša (Ganesha, někdy také Lord Ganesha) je bůh moudrosti a úspěchu, jeden z nejpopulárnějších hinduistických bohů.

celý článek

 Nepálský čaj - vznik, výroba, organický čaj

Publikováno: 14. 10. 2016

Nepál – chudá himálajská země, rodiště Buddhy a producent výtečných a vyhledávaných černých čajů, které dosahují stejných kvalit jako čaje ze sousedního Darjeelingu.

celý článek

 Vodní dýmky a jejich dělení

Publikováno: 14. 10. 2016

Jak se vodní dýmky dělí a rozlišují? 

celý článek

 Vázané kvetoucí čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Vázané a vázané kvetoucí čaje patří k oblíbeným a netradičním variantám čínského čaje. Tyto čaje poutají především vizuálně, kdy nám před očima v pár minutách vykvetou.

celý článek

 Lapacho – nápoj Inků

Publikováno: 14. 10. 2016

V poslední době stále častěji slyšíme o neuvěřitelně prospěšném “čaji“ lapacho (lapačo). 

O co se vlastně jedná? 

celý článek

 Bílý čaj

Publikováno: 14. 10. 2016

V poslední době se do popředí zájmu lidí dostává bílý čaj. Pro svoji chuť a působivé účinky na lidské zdraví bývá často vyhledávaným zbožím na našem trhu. Co je vlastně bílý čaj a odkud pochází? 

celý článek

 Druhy japonských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Japonské zelené čaje tvoří úžasnou a pestrou paletu, ze které si vybere prakticky každý milovník čaje. Pro japonské čaje je typická strojová sklizeň, zastiňování některých čajových zahrad a zastavení oxidace horkou párou.

celý článek

 Akce a festivaly

Publikováno: 14. 10. 2016

Naše přidružená firma ORIENTAL.cz s.r.o.

celý článek

 Vietnamská keramika Bat Trang

Publikováno: 14. 10. 2016

Bát Tráng je malá vesnička vzdálená asi 15 km od hlavního města Vietnamu, Hanoje. Nachází se v blízkosti Červené řeky a bývalých obchodních center Thang Long a Pho Hien.

celý článek

 Letní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Nibancha – druhá sklizeň čajových lístků probíhá v období během června a července. Brzy poté ji vystřídá třetí sklizeň – Sanbancha. Svou kvalitou a chutí se tyto sklizně až za první sklizeň a produkují tak čaje nižších tříd.

celý článek

 Historie břišních tanců

Publikováno: 14. 10. 2016

Nejstarší záznamy o břišních tancích se dochovaly na hlíněných deskách Summerů a pocházejí z doby okolo roku 2500 před Kristem.

celý článek

 Nové tabáky do vodních dýmek v naší nabídce

Publikováno: 14. 10. 2016

Jaké tabáky u nás naleznete?

celý článek

 Čajovník čínský

Publikováno: 14. 10. 2016

Čajovník čínský je stálezelená rostlina s lesklými a po okraji zoubkovanými listy. Známa je ve dvou primárních varietách: Camellia sinensis varieta sinensis a Camellia Sinensis varieta assamica.

celý článek

 Příprava bílých čínských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Bílé čaje patří k velmi oblíbené sortě čajů. Představíme vám typické zástupce bílých čínských čajů a jejich doporučené návody na přípravu.

celý článek

 Návod na přípravu vodní dýmky

Publikováno: 14. 10. 2016

Náš doporučený návod na přípravu vodní dýmky

celý článek

 Příprava zelených čínských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Zelené čaje patří v Číně k nejoblíbenějším čajům a popíjí se zde pravděpodobně už přes pět tisíc let. Vybrali jsme pro Vás několik zástupců a uvádíme zde doporučené návody pro jejich přípravu.

celý článek

 Legendy o čaji

Publikováno: 14. 10. 2016

Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l.

celý článek

 Oolongy z Thajska

Publikováno: 14. 10. 2016

Historie thajských čajů není dlouhá, v rámci vytlačování pěstování máků určeného k výrobě opia, začali Thajci pěstovat před pár desítkami let pěstovat a vyrábět čaj. 

celý článek

 Čínské mince štěstí

Publikováno: 14. 10. 2016

Jako novinku jsme pro naše zákazníky dovezli tradiční čínské mince, zvané mince štěstí, někdy také mince feng shui. 

celý článek

 Druhy čajů a dělení čajů všeobecně

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj se dělí podle širokého spektra vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. 

celý článek

 Arabský šátek arafat - palestina

Publikováno: 14. 10. 2016

Populární arabský šátek keffieh (z arabštiny küffyah), nazývaný též yasmagh (z turečtiny), ghurutah, hattah, masdahah nebo shemagh, určitě znáte pod českým názvem palestina nebo i arafat. 

celý článek

 Čínský čaj Pu Erh a jeho cesta do současnosti

Publikováno: 14. 10. 2016

Pu Erh nese své jméno nikoliv podle pěstební oblasti, ale podle malého města v činské provincii Yunnan, kde pěstitelé čajových keřů a výrobci čaje prodávali své čaje.

celý článek

 Příprava kalabasy – tykve na maté k použití

Publikováno: 14. 10. 2016

Nevíte, jak připravit kalabasu k pití Maté?
 

celý článek

 Zimní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

V oblasti Uji většinou napadne pouze okolo 10 cm sněhu. V této době čekají čajovníky trpělivě na jaro. Keřům mladším čtyři roky musí farmáři věnovat speciální péči.

celý článek

 Čínský čajový rituál Gong Fu Cha

Publikováno: 14. 10. 2016

Nejen Japonsko má svůj čajový rituál. Čínský nevyžaduje striktní dodržování všech zásad a přináší určitou volnost v jeho modifikaci v závislosti na naší osobnosti. 

celý článek

 Tabáky Fantasia, Doobacco, Ultimate, Medité a Hookah Freak

Publikováno: 14. 10. 2016

Rodina tabáků do vodních dýmek v našem e-shopu se rozrostla o několik dalších členů. Proto jsme se rozhodli Vás prostřednictvím tohoto článku s některými z nich seznámit. 

celý článek

 Druhy vonných tyčinek

Publikováno: 14. 10. 2016

Jedním ze základních dělení je dle země, kde se tyčinky vyrobily. Po tisíciletí se způsoby zpracování a pěstování vonných bylin odlišili kulturou a zvyklostmi obyvatel a tak vzniklo nepřeberné množství vonných tyčinek. 

celý článek

 Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

 Příprava japonských zelených čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Vybrali jsme pro Vás tři typické zástupce japonských zelených čajů, které si společně připravíme. Jednolivé čaje vám přiblížíme a povíme si také, jakou konvičku zvolit pro jejich přípravu.

celý článek

 Yixing neboli isingská keramika

Publikováno: 14. 10. 2016

Konvice z yixingské hlíny jsou v podstatě první konvice navržené speciálně na přípravu čaje.  Pro své unikátní vlastnosti jsou dodnes konvičky z yixing velmi žádané.

celý článek

 Pryskyřicové sošky a figurky Buddhy

Publikováno: 14. 10. 2016

Sochy a sošky Buddhy jsou ústřední součástí uctívání v buddhistickém náboženství a mají mnoho různých symbolických forem.

celý článek

 Historie čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je nápoj, který nás provází každodenním životem a mnoha lidem se možná proto zdá až příliš všední a obyčejný. Je téměř neuvěřitelné, že se v Evropě objevil teprve před několika sty lety. 

celý článek

 Tchajwanské oolongy – příprava a základní dělení

Publikováno: 14. 10. 2016

Pojmenování oolong označuje částečně oxidované čajů původně pocházejících z Číny, odkud se rozšířily nejdříve na ostrov Tchaj-wan a následně až do dalších zemí. 

celý článek

 Meditační koule - míčky Bao Ding (Pao-Ting)

Publikováno: 14. 10. 2016

Chcete se zbavit stresu a zárověň udělat něco dobrého pro své dlaně? Využijte tradiční čínskou cvičební metodu.

celý článek

 Princip vodní dýmky

Publikováno: 14. 10. 2016

Jak vodní dýmka funguje a v čem spočívá princip kouření vodní dýmky? 

celý článek

 Vonné oleje do aromalamp a koupelí

Publikováno: 14. 10. 2016

Aromaterapie je léčbou, která bere v úvahu stav těla, mysli a ducha člověka, i jeho životní styl, dietní návyky, vztahy apod.
Podívejte se na naši pestrou nabídku vonných, masážních či koupelových olejů.

celý článek

 Didgeridoo

Publikováno: 14. 10. 2016

Didgeridoo je prastarý hudební nástroj domorodých australských obyvatel, aboridžinců, kteří ve svých rituálech komunikují s přírodou či dušemi předků právě prostřednictvím tajemných tónů didgeridoo.

celý článek

 Ovocné čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Pokud máte chuť na lahodný horký nápoj bez kofeinu, nabízí se možnost připravit si kvalitní ovocný čaj. Obsahují velké množství vitamínů, minerálů antioxidantů.

celý článek

 Chai Latte

Publikováno: 14. 10. 2016

Chai Latte Drink Me kořeněný nápoj se stal hitem nejen podzimu a zimy, ale i léta.
Nabízíme Vám rozmanité druhy přípravy.

celý článek

 Tabáky do vodních dýmek

Publikováno: 14. 10. 2016

Na českém trhu jsou v současné době k dostání hlavně tabáky pro vodní dýmky značky Nakhla Tobacco , Al Fakher či Prince Molasses.

celý článek


Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím