+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Kvalitní čaje z pytlíku

Jak jednoduše připravit japonský zelený čaj

Japonský zelený čaj je jedním z nejoblíbenějších čajů vůbec. Výrobě zeleného čaje se prokazatelně Japonci věnují již od 9. stol n.l. a dosáhli v tomto oboru značných vědomostí a úspěchu. Popíjení japonského čaje lze provádět klasickým čajovým obřadem, zjednodušenou verzí obřadu nebo si jej prostě obyčejně připravit pomocí sítka, louhovačky a konvičky nebo konvičky se sítkem.. V dnešní uspěchané době člověk mnohdy nemá dostatečný čas na přípravu lahodného japonského čaje po kterém zatouží, často nemá ani po ruce nádobí, sítko, teploměr.. – nejnutnější věci pro přípravu chuťově dobrého „Japonce“.
Naše firma pro Vás připravila ideální možnost, jak si jednoduše vychutnat vysoce kvalitní japonský čaj. Japonský sypaný čaj výborných sort je rozdělen po 5g do nylonových nálevových sáčků, speciálně navrhnutých pro tento účel přímo u výrobce. Nylonový čajový sáček ve tvaru pyramidy je naplněn celými lístky vynikajícího čaje. Čajové sáčky jsou vyvinuty tak, aby si i při rychlé přípravě udržely chuť a vůni čaje. Vy pak kdykoliv, kdy máte na čaj chuť, si pomocí horké vody a hrníčku můžete vychutnat opravdovou chuť japonského čaje.
Postup postup přípravy:
Převařenou vodu nalijete do hrníčku, počkáte až voda zchladne na požadovanou teplotu a vnoříte sáček dovnitř. Po uplynutí doby uvedené v návodu na obalu, sáček vytáhnete a můžete okamžitě vychutnávat hotový čaj. Pokud je uvedeno na obalu, můžete sáček uschovat k opakovanému zalití.

A jak odhadnete akorátní teplotu vody? Máme pro Vás malou pomůcku: Po dovaření a přelití vody z konve do hrníčku má voda přibližně 95°C Po půl minutě od přelití je teplota zhruba 90°C Po minutě od přelití 85°C Po 2,5 minutách od přelití 75°C Po 4 minutách od přelití 70°C Po 7 minutách od přelití 65°C Po 10 minutách od přelití 60°C (Test byl proveden v 2,5 dl skleněném hrníčku, při teplotě vzduchu 22°C, v asi 255 m.n.m)

Pokud si nejste jisti, jak silný čaj chcete pít, stačí jen sáček například po půl minutě louhování vytáhnout a čaj ochutnat. 

Je-li pro vás slabý, sáček jednoduše ponoříte do nálevu a čaj louhujete nadále. Po čase jistě nebudete mít problém odhadnout správnou chuť nejen podle doby louhování, ale i podle barvy čaje.


Příbuzné oddělení


Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím