+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Příprava bílých čínských čajů

Jak si připravit dobrý čínský bílý čaj 

Nejtypičtější zástupci bílých čínských čajů a jejich doporučené návody na přípravu.

Shou mei (Šou mej) Obočí dlouhého věku
Bílý čaj vyráběný ze stejné varianty čajovníku jako Shui xien, poněkud hrubšího charakteru listu. Vhodný ke tvoření směsí, také k volnému popíjení beze strachu s přebuzenosti teinem.
Čaj se připravuje na jeden nálev.
Množství čaje: Pět čajových lžiček na 4 dcl.
Teplota vody: 90°C
Doba louhování: Od 2 do 4 minut.
Možno připravit v zhongu.
Baimudan (Paj-mu tan) Oblíbená Bílá pivoňka
Taktéž vyráběn ze stejného čajovníku jako výše zmíněné Shou mee. Oproti němu má lístky jemnější, velký je podíl tipsů a čajového prachu. Dává bohatší nálev plnější, ale jemnější chuti.
Čaj lze připravit na dva nálevy.
Množství čaje: Pět čajových lžiček na 4 dcl.
První nálev zaléváme 80°C na 3 min.
Druhý nálev zaléváme 95°C na 3 min.
Možno připravit v zhongu.

Kromě popsaného způsobu přípravy lze čaj připravit i způsobem odlišným. Rozdíl je v tom, že čaj před prvním zalitím prolijeme bez louhování asi 60°C teplou vodou. Potom zaléváme 80°C na 7-11 min. Druhý nálev 90°C na stejnou dobu. Dobu upravujeme dle požadované síly, které chceme dosáhnout.



Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím