+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Příprava japonských zelených čajů

Jak si připravit dobrý japonsý zelený čaj

Opět jsme pro Vás vybrali typické zástupce, tentokráte z Japonska.

Genmaicha
Japonská čajová zvláštnost, v překladu - Čaj s neleštěnou rýží.
Kombinací kvalitního zeleného čaje s nasucho praženou rýží a burisony, vzniká velmi zajímavá směs s nezvyklou chutí a omamnou vůní.

Čaj lze připravit na dva nálevy.
Množství čaje: Pět čajových lžiček na 4 dcl.
První nálev zaléváme 80°C na 2 min.
Druhý nálev zaléváme 90°C na 2-3 min.
Možno připravit v zhongu.

Sencha Superior
Protože je Sencha pěstována na plném slunci, obsahuje mnohem více prospěšného živinového catechinu než jiné zelené čaje. Její nálev má díky silným slunečním paprskům jasnou, nažloutle zelenou barvu. Sencha chutná jemně trpce a má nádherně čerstvé aroma. Téměř 80 % produkce tohoto čaje pochází z Japonska, kde je Sencha nejpopulárnějším čajem vůbec. 

Čaj lze připravit na tři nálevy.
Množství čaje: Čtyři čajové lžiček na 4 dcl.
První nálev zaléváme 60°C na 2,5 min.
Druhý nálev zaléváme 70°C na 2-3 min.
Třetí nálev zaléváme 85°C na 2-3 min.
Možno připravit v zhongu.

Gyokuro Superior
Gyokuro Superior je vynikajícím příkladem vyvážené rovnováhy kvality, chuti a ceny. Je pěstován na čajových plantážích oblasti Uji v Kyotu, starobylém hlavním městě Japonska, kde se těší velké oblibě i dnes. Mezi mnoha místními varietami Gyokura je právě sorta z Uji považována za nejlepší. Tipsy tohoto čaje rostou pod pečlivým dohledem za mírného slunečního svitu a jsou sklízeny po dvaceti dnech. Čaj Gyokuro má několik jedinečných rysů: podmanivou vůni, jemně nasládlou chuť a nálev svěží světle zelené barvy.

Čaj lze připravit na tři nálevy.
Množství čaje: Čtyři čajové lžiček na 4 dcl.
První nálev zaléváme 60°C na 2,5 min.
Druhý nálev zaléváme 70°C na 2-3 min.
Třetí nálev zaléváme 80°C na 2-3 min.
Možno připravit v zhongu.



Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím