+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Pu erh

Čaj známý pod názvem

Pu erh nese své jméno podle městečka v čínské provincii Yunnan. Je známo, že tento čaj se používá jako léčivý prostředek již více než 1700 let.
Pu erh je charakteristický jak svou zemitou lehce zatuchlou vůní, tak svými tmavě hnědými až téměř černými lístky, jež dávají velmi temný nálev nahořklé a svíravé chuti. Tato jedinečnost je způsobena zpracováním.
Čajové lístky se nechají zavadnout, následně se rozdrtí (aby se uvolnila šťáva a enzymy, které pak hrají důležitou roli při fermentaci). Následuje opakovaná fermentace, což je biochemická reakce, kdy enzymy způsobují oxidaci přítomných polyfenolů vzdušným kyslíkem. Při této operaci je u většiny čajů nevítána přítomnost bakterií, ale právě při zpracování Pu erhu je tato skutečnost klíčovou. Pchu-er má bohatou škálu účinků a využití a z toho plynoucí bohatou historii. Pu erh je vhodný pro snižování nadváhy, pro redukci hladiny tuků v krvi. Funguje jako detoxikační prostředek, je vhodný jako prevence proti infekčním chorobám. Jeho účinků je využíváno v boji proti akné, hypertenzi, zvýšené hladině cholesterolu, na posílení imunitního systému.
Neopomenutelné jsou jeho blahodárné účinky na trávící soustavu. Pu erh je možné užívat nejen vnitřně. Stejně jako se v Egyptě koupaly vládkyně v oslím mléce, čínské císařovny využívaly výluhu z tohoto neobyčejného čaje k omlazujícím koupelím. Čaj pu erh má spoustu příznivců po celém světě. Jeho nezaměnitelná chuť a blahodárné účinky z něj udělaly čajovou legendu.



Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím