Káva z džezvy je od českého „turka“ na míle vzdálená. Patrně se jedná o nejstarší způsob přípravy kávy. Káva připravená v džezvě má výtečnou a jedinečnou chuť a aroma, navíc je skutečně povzbuzující, neboť se při její přípravě nepoužívá filtrace nebo provaření. Džezva si až do současnosti uchovala svoji podobu a vyjma využití sporáku namísto rozžhaveného popela si užijete stejnou přípravu jako milovníci kávy před stovkami let. Příprava kávy v džezvě rozhodně není nic pro rychlá a uspěchaná rána, naopak vyžaduje pozornost a čas, což však dělá z přípravy příjemný a kávou provoněný rituál. Pro přípravu je ideální zvolit směs velice jemně namleté Arabiky s Robustou (ta se postará o pěknou pěnu), použijte množství 7 g na 100 ml vody, džezvu naplňte ze 2/3 studenou vodou. Jakmile káva začne pěnit, odstavte ji a sklepejte pěnu, poté ještě dvakrát postavte na oheň a nechte zpěnit (nenechávejte však projít varem). Kávu servírujte bez lógru, který se při opatrném slití zachytí v ústí džezvy. Dobrou chuť! Věřte, že odmítnutí takto připravené kávy se v arabských zemí považuje za neslušné.

Rychlé info
Džezva větší cca 450 ml

Džezva větší cca 450 ml

Dočasně vyprodáno
533 Kč
Turecká džezva pro přípravu turecké kávy. Objem cca 450 ml
Rychlé info
Džezva menší cca 330 ml

Džezva menší cca 330 ml

Dočasně vyprodáno
403 Kč
Turecká džezva pro přípravu turecké kávy. Objem cca 330 ml