Green Curry Paste - Zelená kari pasta 50g
Green Curry Paste - Zelená kari pasta 50g
Tradiční zelená thajská kari pasta. Podle thajské kuchyně patří mezi méně pálivé pasty. Více
Kód produktu: 060145000Doprava a platba
35 Kč
Tradiční zelená thajská kari pasta. Podle thajské kuchyně patří mezi méně pálivé pasty. Více
Kód produktu: 060145000Doprava a platba
Složení: Chilli 30%, Citronová tráva 20% Česnek 15%, sůl 11%, šalotka 8,5%, galangal 5,5%, krevetová pasta (krevety, sůl) 3%, listy kafrové limety 3%, koriandr kořen 2,5% kmín a kurkuma 1,5%.
Může obsahovat stopy rybího masa. měkkýšů a korýšů.
Bez konzervantů, umělých barviv a přidaných glutamátů.
Jak uvařit Kaeng Kaew Wan
1. Zahřejte pánev a přidejte 240 ml kokosového mléka spolu s obsahem tohoto balíčku.
2. Přidejte na plátky nařezané hovězí nebo kuřecí maso 250 g a osmažte. Přidejte 240 ml vody a přiveďte k varu. Pro přípravu chutnějšího a více krémového kari nahraďte vodu kokosovým mlékem nebo kravským mlékem
3. Přidejte na kostičky nakrájené lilky, listy bazalky, listy kafrové limety a dochuťte chilli a rybí omáčkou. Vařte dokud maso a lilky nebudou měkké.
Kari - indické koření, které si podmanilo svět
Kari je oblíbená směs koření, která je spojovaná s indickou kuchyní. Ale příběh této zářivě barevné směsi je mnohem složitější. Neexistuje „ten pravý“ či řekněme univerzální recept na směs, ale většinou se jedná o kombinaci těchto aromatických složek: kurkuma, římský kmín, koriandr, hřebíček, skořice, kardamom, muškátový oříšek a zázvor.