Hořčice černá celá 50 g


Česká republika

Původem hořčice pochází z jižní Evropy a západní Asie. Celá hořčičná semena nemají žádné výraznější aroma, až po rozžvýkaní chutnají ořechově a velmi silně. Balení 50 g Více

Kód produktu: 060072000Doprava a platba

Původní cena 38 Kč. Ušetříte 21% (8 Kč) 30 Kč

Dočasně vyprodáno Sledovat dostupnost
Česká republika

Původem hořčice pochází z jižní Evropy a západní Asie. Celá hořčičná semena nemají žádné výraznější aroma, až po rozžvýkaní chutnají ořechově a velmi silně. Balení 50 g Více

Kód produktu: 060072000Doprava a platba

Původem hořčice pochází z jižní Evropy a západní Asie. Celá hořčičná semena nemají žádné výraznější aroma, až po rozžvýkaní chutnají ořechově a velmi silně. Černé semínka jsou v porovnání se žlutými nebo bílými více pikantní.

Používá se nejen k výrobě tradiční francouzské hořčice, ale také se přidává do mnoha indických jídel. Dává se hned na rozpálený olej (ten se stane stravitelnější) – je však třeba dát pozor na připálení. Jakmile začnou semínka pukat, přidáváme zelenin nebo maso. Hořčice se dále využívá k vylisování oleje pro výrobu mýdel.

Složení: brukev černá (Brassica nigra)