+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Japonský set Sencha Superior 40g a Gyokuro Superior 40g

Výhodná nabídka pro milovníka japonského čaje, 40g balení čaje Gyokura superior a Senchy superior (každé 1ks) za zvýhodněnou cenu. Nabídka platí pouze pro koncové zákazníky.

550,00 Kč 478,26 Kč bez DPH
21.8. u Vás
Země původu:
Japonsko
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - 21.8. u Vás
Katalogové číslo:
0217
Skladem:
24 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Gyokuro Superior  je vynikajícím příkladem vyvážené rovnováhy kvality, chuti a ceny. Je pěstován na čajových plantážích oblasti Uji v Kyotu, starobylém hlavním městě Japonska, kde se těší velké oblibě i dnes. Mezi mnoha místními varietami Gyokura je právě tato sorta z Uji považována za nejlepší. Tipsy tohoto čaje rostou pod pečlivým dohledem za mírného slunečního svitu a jsou sklízeny po dvaceti dnech. Čaj Gyokuro má několik jedinečných rysů: podmanivou vůni, jemně nasládlou chuť a nálev svěží světle zelené barvy.

Sencha Superior je příkladem vynikající rovnováhy nadstandardní kvality a příznivé ceny. Ač bývá Sencha sklízena třikrát nebo čtyřikrát do roka, ztrácí čajové lístky s každou další sklizní na své kvalitě a síle. My vám nabízíme první sklizeň (Ichiban) tohoto klasického japonského čaje.  Její nálev má díky silným sluneční paprskům jasnou, nažloutle zelenou barvu. Sencha chutná jemně trpce a má nádherně čerstvé aroma. Téměř 80 % produkce tohoto čaje pochází z Japonska, kde je Sencha nejpopulárnějším čajem vůbec. 130 miliónů japonských milovníků zeleného čaje se přece nemůže mýlit!

Doporučená příprava 0,3 litru čajů:

první zalití 6 - 9 g čaje zalít cca 60 °C převařenou vodou 0,3 l cca 2 minuty
druhé zalití cca 75 °C převařenou vodou 0,3 l cca 2 minuty
třetí zalití cca 90 °C převařenou vodou 0,3 l cca 2 minuty

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Zelené
Hmotnost
?
80 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Příbuzné články

Jarní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

První sklizeň japonských zelených čajů se nazývá Ichibancha. V překladu se jedná o „nový čaj“ nebo“ první čajovou sklizeň roku“. Čajové keře jsou po období klidu plné čerstvosti, síly a živin.

celý článek

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Zimní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

V oblasti Uji většinou napadne pouze okolo 10 cm sněhu. V této době čekají čajovníky trpělivě na jaro. Keřům mladším čtyři roky musí farmáři věnovat speciální péči.

celý článek

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

Druhy japonských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Japonské zelené čaje tvoří úžasnou a pestrou paletu, ze které si vybere prakticky každý milovník čaje. Pro japonské čaje je typická strojová sklizeň, zastiňování některých čajových zahrad a zastavení oxidace horkou párou.

celý článek

Příprava japonských zelených čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Vybrali jsme pro Vás tři typické zástupce japonských zelených čajů, které si společně připravíme. Jednolivé čaje vám přiblížíme a povíme si také, jakou konvičku zvolit pro jejich přípravu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím