+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Kalabasa tykev světle zelená 300 ml

Kalabasa tykev světle zelená 300 ml

Kalabasa vyráběná tradičním způsobem z tykve v zelené barvě určená převážně k pití nápoje Maté. 

292,00 Kč Cena na prodejně: 295,00 Kč 241,32 Kč bez DPH
24.10. u Vás
Země původu:
Jižní Amerika
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - 24.10. u Vás
Katalogové číslo:
3502
Skladem:
44 ks
Záruka:
2 roky


  • Poštovné zdarma již od 1500 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběr v Ostravě zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Tato přírodní kalabasa není určená rovnou k pití, před použitím, je třeba provést ještě malý rituál přípravy.
Níže popsaný postup se nazývá Currádo - jinak také očištění kalabasy. 
Zakoupenou kalabasu naplníme ze dvou třetin sypaným maté – nejlépe druhem, který z ní plánujeme pít. Ideální je vlastnit pro každý druh maté jinou kalabasu. Tykev zalijeme 70°C teplou vodou po vrch kalabasy a necháme 24 hodin odstát. Poté obsah kalabasy vylijeme a vnitřek kalabasy vyhladíme oblým předmětem – například čajovou lžičkou. Pokud místy odstávají kousky dužniny, tuto opatrně odrýpneme koncem lžíce. 
Dáváme si velký pozor, abychom do kalabasy neudělali díru. Kalabasu poté necháme vyschnout. Celý postup opakujeme ještě jednou. Nakonec celou kalabasu vylijeme karamelem. Buďto použijeme ohřátý karamel naředěný vodou nebo karamel hustý, neředěný. Pokud zvolíme neředěný karamel, kalabasu nevylíváme karamelem celou, ale pouze po stěnách kalabasy. Po vychladnutí vypláchneme karamel horkou vodou… 
Místo karamelu můžeme zvolit i nahřátý med nebo javorový sirup. Necháme odstát opět 24 hodin a vnitřek vylijeme. Nyní je vaše kalabasa připravena k použití. 

Objem cca: 280 - 320 ml 
(jelikož nejde o výrobek,ale produkt přírody, nelze stanovit přesný objem)

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím