Čaj bývá přirovnáván k japonskému čaji Shincha, která je tím nejdřívějším sběrem v roce. Lístky pro čaj Woojeon jsou sbírány před monzunem (obdobím dešťů). Pro čaj je typické využití jak tradičních japonských, tak tradičních čínských postupů. Nejprve se čerstvě sklizené listy napařují a následně se praží. Vzhledově a chutí připomíná Tamaryokuchu. Nálev se vyznačuje plnou vyváženou chutí s tóny koření a výraznější trávovou složkou, který je typická pro japonské čaje.
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
1. nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 2 až 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 80 až 90°C, louhovat 1 až 2 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat cca 3 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.