Koření - Thajsko

Koření se vyrábí z části nebo z celých rostlin a to jak jejich sušením nebo použitím čerstvých. Používá se k vylepšení nebo k zvýraznění chutí připravovaných jídel. Do naší nabídky vybíráme koření, které se používá k přípravě pokrmů orientálních jídel nebo kořeněných čajů. Každá oblast má svá typická koření a použití správného koření pomůže zase více navodit exotické prostředí v pohodlí domova.

Směs na polévku Tom Yum 15g

Kanokwan Tom Kha Paste - Tom Kha pasta 50g

Degustační sada thajského koření 50g C

Green Curry Paste - Zelená kari pasta 50g

Panang Curry Paste - Panang kari pasta 50g

Degustační sada thajského koření 50g A

Tom Ka Paste - Tom Ka pasta 50g

Potted Seafood - Kořeněná pasta na mořské plody 60g

Red Curry Paste - Červená kari pasta 50g

Yellow Curry Paste - Žlutá kari pasta 50g

Masman Curry Paste - Massaman kari pasta 50g

Degustační sada thajského koření 50g B

Tom Yum Paste - Tom Yum pasta 30g

Směs na polévku Tom Yum Goong 35g

Pad Thai Stir - Fry Sauce - Pad Thai omáčka 120g

Směs na polévku Tom Ka Chicken 35g

Kari - indické koření, které si podmanilo svět
Kari je oblíbená směs koření, která je spojovaná s indickou kuchyní. Ale příběh této zářivě barevné směsi je mnohem složitější. Neexistuje „ten pravý“ či řekněme univerzální recept na směs, ale většinou se jedná o kombinaci těchto aromatických složek: kurkuma, římský kmín, koriandr, hřebíček, skořice, kardamom, muškátový oříšek a zázvor.

Thajská kuchyně - co stojí za jejím úspěchem?
Thajská kuchyně celosvětově nabývá v poslední době velké popularity a výjimkou není ani Česká republika. Postupně se známostí zařadila mezi kuchyně indické, čínské, francouzské a italské.