+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Lao Cha Tou Shu Pu erh Brick 2012 10 g

Lao Cha Tou Shu Pu erh Brick  2012 10 g

Tento tmavý pu erh pochází z proslulé čajové oblasti Yiwu, která se nachází v Mengla, v jihozápadní oblasti Xishuangbanna. Tento kraj má dlouholetou čajovou tradici, pocházející z 8. století, kdy v Číně vládla dynastie Tang. Vzorek 10g.

30,00 Kč 26,09 Kč bez DPH
zítra u Vás
Země původu:
Čína
Dostupnost:
Skladem (2ks) - zítra u Vás
Katalogové číslo:
7798B
Skladem:
2 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Tento oblíbený tmavý pu erh, Lao cha tou, je doslovně překládán jako "stará čajová hlava".

Během procesu výroby je tmavý pu-er uchováván dlouhou dobu v obrovských hromadách. Čajové listy jsou pak míchány ručně nebo vidlemi, protože dno těchto kup je těžko přístupné. S nízkým obsahem kyslíku a vysokou vlhkostí jsou podmínky vhodné pro pomalý a dlouhý proces fermentace. Ve spodní části hromady se čajové listy navzájem mačkají a díky stálému tlaku a teplu získává čaj zvláštní vlastnosti a jedinečnou chuť.

Po tomto post-fermentačním postupu jsou listy stlačeny do tvaru cihel. Zhuancha, v čínštině doslovně "cihla“, je tradičně jednou z nejběžnějších forem pu-erhu prodávaných v Číně. Původně byla navržena pro snadnější přepravu čaje karavanami přes venkovské a horské stezky.

Chuť a vůně Lao Cha Tou Shu Pu erh Brick je podobná chuti a klasickému zralému puerhu, má zemitou chuť a sladkou dochuť.

Doporučená příprava 0,6 litru čaje:

cca 10g čaje zalít cca 95°C převařenou vodou na 3 až 5 minut.
Možno zalévat opakovaně, dokud čaj "pouští" chuť.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Druhotně ferm. černé
Hmotnost
?
10 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Dva

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím