Bylinný čaj Lapacho (Lapačo) připravovaný z vnitřní kůry stromu lapacho (Tabebuia serratifolia). Po staletí užíván a ceněn domorodými obyvateli Jižní Ameriky. Lapacho se přirozeně vyskytuje v Brazílii, Peru, Bolívii a severní Argentině. Kvete nápadnými fialovými kvítky a dožívá se až 700 let. Nálev je světle hnědé barvy a chuti dřevité. V tomto případě je lapacho aromatizované pomerančem.
Složení: lapacho, pomerančová kůra
Doporučená příprava 0,5 litru čaje:
Cca 10 g zalít horkou vodou a 5 min povařit, pak nechat 10 - 20 min odstát.
Platná legislativa nám nedovoluje naše zákazníky informovat o zdravotních účincích této byliny. Tyto informace prosím dohledejte v odborné literatuře či na webových stránkách zabývajících se touto tématikou.