Japonsko je ve světě čaje známé především produkcí zelených čajů. Ačkoliv se původně využívalo čínských výrobních postupů, v průběhu staletí Japonci vtiskli do čaje mnoho ze své kultury a svého stylu života a rozvinuli vlastní způsoby zpracování a podávání čaje. Nejvýraznějším rozdílem oproti čínskému zpracování je strojová sklizeň čajových lístků, zastavování oxidace horkou párou a zastiňování některých čajových zahrad před sklizní pro získání specifické chuti, tzv. umami. Spolu s čaji nabízíme originální japonskou čajovou keramiku a propriety určené k rituální přípravě práškového čaje matcha. Vyjma čajů jsou pro Japonsko typické i vonné tyčinky a tradice vykuřování a jejich výroba sahá daleko do historie – po ldouhá staletí byla pěstěna jak buddhistickými mnichy, kteří používali vykuřování pro prohloubení meditace a pročištění mysli, tak odborníky pro pěstování a zušlechťování vůní, které potěší smysly člověka.