Japonsko je ve světě čaje známé především produkcí zelených čajů. Ačkoliv se původně využívalo čínských výrobních postupů, v průběhu staletí Japonci vtiskli do čaje mnoho ze své kultury a svého stylu života a rozvinuli vlastní způsoby zpracování a podávání čaje. Nejvýraznějším rozdílem oproti čínskému zpracování je strojová sklizeň čajových lístků, zastavování oxidace horkou párou a zastiňování některých čajových zahrad před sklizní pro získání specifické chuti, tzv. umami. Spolu s čaji nabízíme originální japonskou čajovou keramiku a propriety určené k rituální přípravě práškového čaje matcha. Vyjma čajů jsou pro Japonsko typické i vonné tyčinky a tradice vykuřování a jejich výroba sahá daleko do historie – po ldouhá staletí byla pěstěna jak buddhistickými mnichy, kteří používali vykuřování pro prohloubení meditace a pročištění mysli, tak odborníky pro pěstování a zušlechťování vůní, které potěší smysly člověka.

Rychlé info
Stojánek na ChasenStojánek na Chasen

Stojánek na Chasen

Skladem
191 Kč
Stojánek na bambusovou metličku Chasen pro našlehávání zeleného čaje matcha. Průměr 6,5 cm