S Jižní Amerikou si pravděpodobně každý asociuje nápoj vyráběný z Cesmíny paraguayské – Maté. Jako první jej začali vyrábět lidé z kmene Guarani a přezdívali mu „nápoj Bohů“. V současnosti je s největší pravděpodobností nejrozšířenějším jihoamerickým nápojem a s oblibou si ho dopřávají třeba v Argentině, Paraguayi nebo v Brazílii. Tradičně se popíjí z nádoby zvané kalabasa za pomocí bombillie – kovového brčka se sítkem. Druhou typickou rostlinou zastupující Jižní Ameriku je Lapacho, které podle legend popíjeli Inkové před mnoha staletími. Surovinou pro tento nápoj je vnitřní kůra stromů Tabebuia serratifolia. První evropská zmínka o tomto nápoji pochází ze 14. století, kdy se o něm psalo jako lahodném a zdraví prospěšném nápoji. Jestliže vás láká vyzkoušet další nápoje Jižní Ameriky, vyzkoušejte tzv. Uňa de Gato neboli Kočičí dráp – nápoj pocházející z liány rostoucí v deštném pralese Amazonie, kde je používána po tisíce let domorodými indiány v přírodní medicíně.

Rychlé info
Bylinný čaj LapachoBylinný čaj Lapacho

Bylinný čaj Lapacho

Skladem
od 45 Kč
Bylinný čaj Lapacho (Lapačo) připravovaný z vnitřní kůry stromu Lapacho (Tabebuia serratifolia). Po staletí užíván a ceněn domorodými…