Čaj představuje pro Nepál nedílnou součást jeho kultury a cennou tržní komoditu, která významně přispívá k místnímu a národnímu hospodářství. Stejně jako v sousední Indii je zde uplatňováno strojní nebo ortodoxní zpracování čaje, přičemž ortodoxní zpracování vytváří čaje chuťově velmi podobné produkci čajů z Darjeelingu (dáno často shodnými pracovními postupy a prakticky stejnými klimatickými podmínkami). Významnou roli v oblasti čaje má výzkumné zařízení v Kanchanjangha, které razí cestu organickému pěstování čaje a dále např. poskytuje bezplatné bydlení na plný úvazek zemědělcům a bezplatné vzdělání všem jejich dětem. Nepálské čaje jsou harmonické chuti se sladce květovými nebo ovocnými, méně často s medovými tóny, s tipsovým, popřípadě lehce bylinným aroma. K nepálské kultuře patří také vonné tyčinky, které jsou od těch japonských nebo indických velmi odlišné - mají hrubou strukturu, větší tloušťku, při jejich pálení se můžeme setkat se silnou kořeněnou zemitou vůní, připomínající drsný vysokohorský život.

Rychlé info
Černý aromatizovaný čaj Nepal MasalaObrázek (1)

Černý aromatizovaný čaj Nepal Masala

Dočasně vyprodáno
od 180 Kč
Silný černý čaj zpracovaný do malých kuliček namíchaný s tradičním nepálským kořením. Pikantní koření zahřeje a výrazný černý čaj otevře…