Čaje z Vietnamu
Vietnam patří mezi tradiční producenty čaje a v exportu dosahuje pozice okolo 10. místa na světě. Čaj se zde pěstuje již od 11. století a severní Vietnam dokonce patří do území, kde se pravděpodobně objevil první divoce rostoucí čajovník. Ve Vietnamu se vyrábí převážně čaj černý, zelený a oolong, nově také čaj typu puer a výjimečně i bílé čaje. Vietnamci při popíjení jednoznačně upřednostňují čaj zelený, často také aromatizovaný jasmínem či lotosem. Např. během svátku Tet – nového lunárního roku, pijí Vietnamci čaj lotosový. Vietnam je známý také tradiční keramikou z oblasti Bat Trang, která je bohatá na jílovitou půdu. Keramické řemeslo se zde uchytilo i díky výhodné pozici v blízkosti. Jeho rozšíření a oblibu zapříčinil zahraniční obchod s Japonskem a Čínou a se západními obchodními loděmi, které dováželi keramiku do Evropy a Ameriky. V současnosti tato keramika patří ve Vietnamu stále k té nejlepší a je exportována do celého světa.