Orientální kuchyně

Kari - indické koření, které si podmanilo svět
Kari je oblíbená směs koření, která je spojovaná s indickou kuchyní. Ale příběh této zářivě barevné směsi je mnohem složitější. Neexistuje „ten pravý“ či řekněme univerzální recept na směs, ale většinou se jedná o kombinaci těchto aromatických složek: kurkuma, římský kmín, koriandr, hřebíček, skořice, kardamom, muškátový oříšek a zázvor.

Thajská kuchyně - co stojí za jejím úspěchem?
Thajská kuchyně celosvětově nabývá v poslední době velké popularity a výjimkou není ani Česká republika. Postupně se známostí zařadila mezi kuchyně indické, čínské, francouzské a italské.

Jak se používají jídelní hůlky?
Ačkoliv se může zdát ovládnutí techniky konzumace s hůlkami složité až nemožné, stačí trocha cviku a trpělivosti a začnete s nimi jíst s naprostou samozřejmostí. Odkud se jídelní hůlky vlastně vzaly?