Bílý čaj China Yunnan Pai Mu Tan std. 6903



Bílý čaj China Yunnan Pai Mu Tan std. 6903

Dobrá třída Bíle pivoňky z provincie Yunnan s bohatým podílem tipsů, jejichž lehká chuť se krásně snoubí s oříškovým a květinovým charakterem čaje. Pro výborný poměr cena/výkon patří tyto čaje oblíbeným a vyhledávaným. Více

Dobrá třída Bíle pivoňky z provincie Yunnan s bohatým podílem tipsů, jejichž lehká chuť se krásně snoubí s oříškovým a květinovým charakterem čaje. Pro výborný poměr cena/výkon patří tyto čaje oblíbeným a vyhledávaným. Více
Lepší třída Bíle pivoňky z provincie Yunnan s bohatým podílem tipsů, jejichž lehká chuť se krásně snoubí s oříškovým a květinovým charakterem čaje. Bílá pivoňka tvoří střed mezi čajem Yin Zhen a Shou Mee. Při sklizni se sbírá jeden ochmýřený vrcholový výhonek (tips) spolu s dvěma přilehlými lístky. Sběr obvykle probíhá brzy z jara, kdy jsou čajové keře po zimě plné živin potřebných pro růst listů. Přítomnost tipsů a mladších lístků vytváří osvěžující a povzbuzující nálev plný jemných a lahodně sladkých chutí. Vydrží několik nálevů, které vám umožní dokonale poznat veškeré chutě a vůně, které tento výtečný čaj ukrývá v lístcích.
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě 85 až 90°C, louhovat 2 až 3 minuty
- nálev: voda o teplotě 90°C, louhovat 2 až 3 minuty
- nálev: voda o teplotě 90 až 95°C, louhovat 3 až 4 minuty.
Příprava 3g čaje ve 150ml gaiwanu:
1. až 3. nálev: voda o teplotě 85°C, louhovat 40, 20 a 40 vteřin.
4. až 6. nálev: voda o teplotě 85 až 90°C, louhovat 60, 100 a 140 vteřin.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
---|---|
Počet nálevů čaje | Tři a více |
Zpracování čaje | Bílé |

Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.

Zpracování čajových sort
Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského.