Černý čaj Anhui Keemun Mao Feng
Černý čaj Anhui Keemun Mao Feng

Čínský černý čaje Keemun (provincie Anhui) s komplexní, medově sladkou chuti a vůní hořké čokolády a květin. Více
od 282 Kč

Čínský černý čaje Keemun (provincie Anhui) s komplexní, medově sladkou chuti a vůní hořké čokolády a květin. Více
Varianty2
Gramáž čaje | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
![]() |
100 g | Skladem | 282 Kč | ||
![]() |
1000 g | Dočasně vyprodáno Sledovat dostupnost |
2 520 Kč |
Kvalitní čínský černý čaj z oblasti Anhui. Nálev svěží, vynikající, komplexní a harmonické, medově sladké chuti s vůní hořké čokolády a květovými tóny. Výborný k čokoládovým dezertům nebo k vydatné snídani. Provincie Anhui je důležitou produkční oblastí a domovem mnoha druhů čaje včetně čaje Keemun. Keemun (nebo Qi Men) je některými popisován jako burgundské víno mezi čínskými čaji. Vznikl v oblasti Qi Men, po které je pojmenován. Zajímavostí některých variant tohoto čaje je možnost jejich zrání za správného skladování, což údajně vede k lepší barvě nálevu a celkové chuti čaje.
Příprava 8g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat přibližně 3 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
---|---|
Počet nálevů čaje | Jeden |
Zpracování čaje | Černé (červené) |

Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.

Pomáhá starším lidem čaj na depresi?
Ochranné působení čaje proti depresím již mapuje několik studií. Stále však nejsou pochopeny hlavní mechanismy tohoto účinku. Nové studie se tímto tématem dále zabývají a přinášejí zajímavé výsledky, které si v více přiblížíme v odstavcích níže.

Zpracování čajových sort
Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského.
Naposledy navštívené1

