Černý čaj India Darjeeling Summer Second Flush - 100 g
Černý čaj India Darjeeling Summer Second Flush - 100 g
Letní sklizeň (second flush) probíhá v Darjeelingu od května do června. Sklízené čajové listy jsou větší a více dozrálé v porovnání s jarní sklizní. Balení 100 g Více
Kód produktu: 100442303Doprava a platba
Letní sklizeň (second flush) probíhá v Darjeelingu od května do června. Sklízené čajové listy jsou větší a více dozrálé v porovnání s jarní sklizní. Balení 100 g Více
Kód produktu: 100442303Doprava a platba
Letní sklizeň (second flush) probíhá v Darjeelingu od května do června. Sklízené čajové listy jsou větší a více dozrálé v porovnání s jarní sklizní. Pro čajové keře je pro dosažení zralosti důležité krátké období sucha, které vytvoří prostor pro dozrávání nejrůznějších aromatických látek. Výsledný čaj z této sklizně je výraznější, plné a vyzrálé chuti vyznačující se prvky zralého ovoce, květů, bylin a muscatelovými tóny.
Doporučená příprava 0,5 l čaje:
první nálev - 10 g čaje zalijte cca 80°C převařenou vodou na 1 až 3 minuty
druhý nálev - zalijte cca 90°C převařenou vodou na 1 až 3 minuty
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Gramáž čaje | 100 g |
---|---|
Balení čaje | Papírový sáček, krabička |
Počet nálevů čaje | Dva |
Zpracování čaje | Černé (červené) |
Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.
Pomáhá starším lidem čaj na depresi?
Ochranné působení čaje proti depresím již mapuje několik studií. Stále však nejsou pochopeny hlavní mechanismy tohoto účinku. Nové studie se tímto tématem dále zabývají a přinášejí zajímavé výsledky, které si v více přiblížíme v odstavcích níže.
Zpracování čajových sort
Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského.