Černý čaj Kenya Milima GFOP1

1 100 bodů do věrnostního systému

Kenya

Čajové lístky sbírané na plantáži Milima v nadmořské výšce nad 1980 metrů vytváří nálev vysokohorského aroma s nasládlou chutí, typickou svíravostí a tóny citrusů a koření. Ideální také k dochucení mlékem a cukrem nebo medem. Více

Doprava a platba

od 268 Kč

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje
ks
Kenya

Čajové lístky sbírané na plantáži Milima v nadmořské výšce nad 1980 metrů vytváří nálev vysokohorského aroma s nasládlou chutí, typickou svíravostí a tóny citrusů a koření. Ideální také k dochucení mlékem a cukrem nebo medem. Více

Doprava a platba

Gramáž čaje Dostupnost Cena  Množství (ks)
Černý čaj Kenya Milima GFOP1 200 g Skladem 268 Kč
Černý čaj Kenya Milima GFOP1 1000 g Dočasně vyprodáno
Sledovat dostupnost
1 190 Kč

Čajové lístky sbírané na plantáži Milima v nadmořské výšce nad 1980 metrů vytváří nálev vysokohorského aroma s nasládlou chutí, typickou svíravostí a tóny citrusů a koření. Ideální také k dochucení mlékem a cukrem nebo medem.

Čajové lístky se sklízí už brzy ráno a následně jsou třikrát rolovány, čímž si zachovají svůj charakter a získají typicky zkroucený tvar. Následuje oxidace lístků, sušení a třízení do tříd podle kvality a zastoupení vrcholových výhonků (tipsů). Název Milina se ze svahilštiny překládá jako „Na vysokém místě“ – což odkazuje právě na vysokou nadmořskou výšku. Na rozdíl od většiny čajů v Africe se Milima vyrábí ortodoxní cestou.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat přibližně 3 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry
Balení čaje Zipový sáček s alu vrstvou
Počet nálevů čaje Jeden
Zpracování čaje Černé (červené)