Kuře Vindaloo 40g


Česká republika

Světově známá ostrá směs koření určená k přípravě voňavého kuřete na indický způsob. Skvěle však dochutí i jiné druhy mas jako je vepřové, skopové a jehněčí. Balení 40g Více

Kód produktu: 060019000Doprava a platba

62 Kč

Skladem - Zboží expedujeme ihned.
ks
(7 ks na skladě)
Česká republika

Světově známá ostrá směs koření určená k přípravě voňavého kuřete na indický způsob. Skvěle však dochutí i jiné druhy mas jako je vepřové, skopové a jehněčí. Balení 40g Více

Kód produktu: 060019000Doprava a platba

Vindaloo je světově známá ostrá směs koření určená k přípravě voňavého kuřete na indický způsob. Skvěle však dochutí i jiné druhy mas jako je vepřové, skopové a jehněčí. Dá se použít k dušení, marinování a grilování masa na ohni. Je výborné pro dochucení mořských plodů a vegetariánské kuchyně. Tento recept pochází ze západního pobřeží Indie, kde se Vindaloo podávalo při zvláštních příležitostech. Je hodně populární ve Velké Británii, kde ho najdete v nabídce „indických“ restauracích podávajících jídla založená na kari. V hovorové angličtině je Vindaloo označováno často jako „vindy“ a je dobře známé svou ostrostí.

Návod na přípravu: obsah sáčku rozmícháme s vodou a trochou oleje na řidší konzistenci. 400 g kuřecího masa (může být i vepřové) nakrájíme na cca 3 cm kousky a zprudka na pánvi s trochou oleje osmahneme. Jakmile se maso zatáhne, vlijeme směs koření a pořádně promícháme. Vaříme, dokud maso pěkně nezměkne. Dle potřeby podléváme vodou. Na závěr přidáme lžičku octu nebo kysané smetany nebo jogurtu. Jako příloha nejlépe chutná bílé pečivo, indický chléb nebo také vařené brambory. Přejeme dobrou chuť. Vindaloo nejlépe chutná 2-3 den kdy se koření krásně rozleží a maso natáhne jeho vůně a chutě.

Složení: paprika sladká, koriandr, kmín, česnek, cibule, pískavice, muškátový ořech, skořice, bobkový list, zázvor, chilli, hořčice, pepř černý, kardamom, fenykl, citrónová kůra, hřebíček, brambor. škrob, cukr, sůl (max.5%)