Maté Pampero (pražené)
Pražené maté, typický nápoj paraguayských indiánů. Díky předpražení se nápoj účinkem blíží spíše kávě než čaji. Bývá popíjeno ze zvláštní nádoby kalabasy pomocí brčka bombily, které je na konci opatřeno sítkem. V Jižní Americe má pití maté dlouhou a pevnou tradici.
Složení: Cesmína paraguayská
Příprava maté o objemu 0,3l:
- cca 10 až 20 g maté zalijeme 80°C převařenou vodou do kalabasy.
Platná legislativa nám nedovoluje naše zákazníky informovat o zdravotních účincích této byliny. Tyto informace prosím dohledejte v odborné literatuře či na webových stránkách zabývajících se touto tématikou.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
---|---|
Počet nálevů čaje | Jeden |
Zpracování čaje | Bylinné |

Příprava kalabasy – tykve na maté k použití
Nevíte, jak připravit kalabasu z tykve k pití maté? V článku popsaný postup se nazývá Currádo a s jeho pomocí kalabasu správně připravíte.

Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.

Tip na přípravu Yerba Maté bez prachu
Oblíbený povzbuzující a osvěžující nápoj původem z Latinské Ameriky. Připravte si s naším videonávodem Maté ve třech variantách: 1) V kalabase, ze které se popíjí za pomocí brčka zvaného bombilla, 2) v 0,5l konvičce a v 3) ledové variantě ideální do horkých letních dní.

Yerba Maté - Cesmína paraguyajská, druhy Maté a příprava
Yerba Maté - Cesmína paraguyajská - odkud se tento proslulý a povzbuzením nabitý nápoj vzal a jak se pěstuje? Jaké jsou jeho druhy a jak se Maté připravuje.
Naposledy navštívené1

