Modrý čaj Clitoria ternatea
Varianty3
Gramáž čaje | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
![]() |
50 g | Skladem | 255 Kč | ||
![]() |
500 g | Skladem | 2 280 Kč | ||
![]() |
1000 g | Dočasně vyprodáno Sledovat dostupnost |
5 670 Kč |
Nálev modrého až tyrkysového odstínu a jemné bylinodřevité chuti. Vhodné pro pití samostatně ale i jako přísada do jiných čajů pro obarvení. Barva se mění při různém pH. Květy pochází z rostliny Clitoria ternatea, která se přirozeně vyskytuje v jichovýchodní Asii. Zde se používá pro přípravu nápojů, ale také jaké přírodní barvivo pro obarvování potravin. Používá se v Ajurvédě.
Příprava 2g čaje (5 až 10 květů) v 0,4l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 5 až 7 minut.
Na základě nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 ze dne 20.12.2006 o výživových a zdravotních tvrzeních při označování potravin nemůžeme jako prodejci u tohoto produktu uvádět žádná Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení. Pokud se chcete více dozvědět o účincích jednotlivých bylin, musíme vás odkázat na osvědčené internetové zdroje a tištěnou odbornou literaturu zaměřenou na účinky léčivých rostlin.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
---|---|
Počet nálevů čaje | Jeden |
Zpracování čaje | Bylinné |

Thajská kuchyně - co stojí za jejím úspěchem?
Thajská kuchyně celosvětově nabývá v poslední době velké popularity a výjimkou není ani Česká republika. Postupně se známostí zařadila mezi kuchyně indické, čínské, francouzské a italské.

Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.
Naposledy navštívené1

