Polozelený aromatizovaný čaj Formosa Premium Rose Oolong
Polozelený aromatizovaný čaj Formosa Premium Rose Oolong

Výtečný lehce pečený a lehce oxidovaný květinový oolong z okresu Nantou s květy růží z růžových zahrad v Pingtungu. Čaj se vyznačuje lehkou sladkostí a delikátním aroma obohaceným příjemnou vůní okvětních lístků růží. Více
od 69 Kč

Výtečný lehce pečený a lehce oxidovaný květinový oolong z okresu Nantou s květy růží z růžových zahrad v Pingtungu. Čaj se vyznačuje lehkou sladkostí a delikátním aroma obohaceným příjemnou vůní okvětních lístků růží. Více
Výtečný lehce pečený a lehce oxidovaný květinový oolong z okresu Nantou s květy růží z růžových zahrad v Pingtungu. Čaj se vyznačuje lehkou sladkostí a delikátním aroma obohaceným příjemnou vůní okvětních lístků růží. Čajové lístky pochází z kultivaru Si Ji Chun, jehož charakteristická květinová vůně a pronikává chuť je ideální k tvorbě oolongů ovoněných květy rostlin.
Nantou je druhý největší a jediný vnitrozemský kraj na Tchaj-wanu. Je hornatý a hraničí s mnoha okresy produkujícími čaj, které sem mnohé čaje dodávají ke zpracování. Co se týče produkce čaje, Nantou je hlavním pěstitelským regionem s produkcí na 11 tisíc tun čaje ročně, mezi které patří také proslavené čaje Dong Ding nebo Snah Lin Xi.
Příprava 8g čaje v 0,4l konvičce:
1. nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat cca 2 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 1 až 2 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 3 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou, Sáček s alu vrstvou bez zipu |
---|---|
Počet nálevů čaje | Tři a více |
Zpracování čaje | Polozelené, Aromatizované |

Sypané a sáčkové čaje aneb o výhodách, nevýhodách a přípravě čaje
Představíme si několik variant svižné přípravy sypaného čaje a spolu s tím také výhody, které popíjení sypaného čaje přináší nejen pro nás, ale také pro jeho výrobce.

Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.

Čaj pro každou denní dobu
Čaj může být vaším společníkem v průběhu celého dne. Jeho příprava a popíjení nám umožňují relaxovat, doplnit energii a připravit organismus do přicházejícího dne.

Taiwan – vysokohorský čaj, Alishan a kultivar TTES#18
Když se mluví o čaji z Tchaj-wanu, nejčastěji se nám asociují pojmy oolong, vysokohorský oolong nebo třeba čaj Oriental Beauty. Jedná se o sorty a čaje typické pro tento ostrov a celosvětově oceňované.

Historie čaje
Čaj je nápoj, který nás provází každodenním životem a mnoha lidem se možná proto zdá až příliš všední a obyčejný. Je téměř neuvěřitelné, že se v Evropě objevil teprve před několika sty lety.

Tchajwanské oolongy - příprava a základní dělení
Pojmenování oolong označuje částečně oxidované čajů původně pocházejících z Číny, odkud se rozšířily nejdříve na ostrov Tchaj-wan a následně až do dalších zemí.

Rozdíly mezi sortami čaje
Všechny druhy čaje jsou, na rozdíl od ještě nedávných představ veřejnosti, vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. Páteřní kroky výroby všech čajů zůstávají stejné a odchylky jsou do velké míry závislé na tom, který druh čaje je cílem výrobního procesu.

Kritéria pro výběr čaje
Čaj se dělí podle mnoha vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. Vypovídají např. o zemi původu, způsobu zpracování lístků, jejich kvalitě nebo období sklizně.
Naposledy navštívené1

