Polozelený čaj Formosa Gao Shan Oolong - 15 g vzorek
Polozelený čaj Formosa Gao Shan Oolong - 15 g vzorek

Vysokohorský, velmi kvalitní oolong s výrazným květinovým aroma připomínajícím také meruňky a broskve. Chuť je svěží, jemně smetanová a dlouho doznívá na jazyku. Jarní sklizeň vyhovuje i nejnáročnějším pijákům oolongů. Vzorek 15 g v uzavíratelném zip sáčku. Více
Kód produktu: 8256Doprava a platba
75 Kč

Vysokohorský, velmi kvalitní oolong s výrazným květinovým aroma připomínajícím také meruňky a broskve. Chuť je svěží, jemně smetanová a dlouho doznívá na jazyku. Jarní sklizeň vyhovuje i nejnáročnějším pijákům oolongů. Vzorek 15 g v uzavíratelném zip sáčku. Více
Kód produktu: 8256Doprava a platba
Vysokohorský, velmi kvalitní oolong s výrazným květinovým aroma připomínajícím také meruňky a broskví. Chuť je svěží, jemně smetanová a dlouho doznívá na jazyku. Jarní sklizeň vyhovuje i nejnáročnějším pijákům oolongů. Plantáže, na kterých se tento čaj pěstuje, se nacházejí na svazích hory May Shan ve výšce okolo 1100 m.n.m. Vyšší cena čaje je dána nedostatkem prostoru pro možnost produkce většího množství čaje. Čajové keře rostou ve velmi dobrých klimatických podmínkách, které propůjčují nálevu spefický charakter. Ideální na přípravu stylem Gong Fu Cha.
Příprava 8g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat přibližně 3 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 3 a více minut.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Gramáž čaje | 15 g |
---|---|
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
Počet nálevů čaje | Tři a více |
Zpracování čaje | Polozelené |

Jak správně skladovat čaj
Chcete vědět, jak uskladnit čaj? Pokud čaj nakupujete ve větším množství nebo jej uchováváte po delší čas, dbejte na jeho správné uskladnění, které vám pomůže uchovat chuť a vůni čaje.

Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.

Pomáhá starším lidem čaj na depresi?
Ochranné působení čaje proti depresím již mapuje několik studií. Stále však nejsou pochopeny hlavní mechanismy tohoto účinku. Nové studie se tímto tématem dále zabývají a přinášejí zajímavé výsledky, které si v více přiblížíme v odstavcích níže.

Taiwan – vysokohorský čaj, Alishan a kultivar TTES#18
Když se mluví o čaji z Tchaj-wanu, nejčastěji se nám asociují pojmy oolong, vysokohorský oolong nebo třeba čaj Oriental Beauty. Jedná se o sorty a čaje typické pro tento ostrov a celosvětově oceňované.

Sestavte si sadu na rituál Gong Fu Cha
Čajový rituál Gong Fu Cha představuje nejen dokonalou přípravu čaje, ale také jeho dokonalé poznání způsob relaxace a tradiční ceremonii, která byla součástí čínského císařského dvora.

Čínský čajový rituál Gong Fu Cha a jeho provedení
Čínský čajový rituál nevyžaduje v porovnání s japonskou čajovou ceremonií striktní dodržování všech zásad a přináší určitou volnost v jeho modifikaci v závislosti na naší osobnosti.

Tchajwanské oolongy - příprava a základní dělení
Pojmenování oolong označuje částečně oxidované čajů původně pocházejících z Číny, odkud se rozšířily nejdříve na ostrov Tchaj-wan a následně až do dalších zemí.

Rozdíly mezi sortami čaje
Všechny druhy čaje jsou, na rozdíl od ještě nedávných představ veřejnosti, vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. Páteřní kroky výroby všech čajů zůstávají stejné a odchylky jsou do velké míry závislé na tom, který druh čaje je cílem výrobního procesu.

Kritéria pro výběr čaje
Čaj se dělí podle mnoha vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. Vypovídají např. o zemi původu, způsobu zpracování lístků, jejich kvalitě nebo období sklizně.
Naposledy navštívené1

