Polozelený čaj Formosa Hong Shui Dong Ding Oolong - 75 g

311 bodů do věrnostního systému

Taiwan

Polozelený tchajwanský čaj Hong Shui Dong Ding je pojmenován po blízké hoře Tung ting. Patří mezi středně oxidované oolongy. Považován za jeden z nejlepších tchajwanských čajů vůbec. Design obalu se může lišit. Originální 75g balení. Více

Kód produktu: 100822002Doprava a platba

311 Kč

Skladem - Zboží expedujeme ihned.
ks
(32 ks na skladě)
Taiwan

Polozelený tchajwanský čaj Hong Shui Dong Ding je pojmenován po blízké hoře Tung ting. Patří mezi středně oxidované oolongy. Považován za jeden z nejlepších tchajwanských čajů vůbec. Design obalu se může lišit. Originální 75g balení. Více

Kód produktu: 100822002Doprava a platba

Tmavší více oxidovaný oolong Hong Shui Dong Ding pocházející z okresu Nantou na Taiwanu. Na rozdíl od jiné dnešní taiwanské čajové produkce, nepodléhá tento čaj módním trendům, které se zaměřují spíše na produkci méně oxidovaných oolongů. Je zpracován tradiční metodou, která zahrnuje větší míru oxidace a pečení. Výsledný čaj má podobu tmavších kuliček, nálev je červenohnědé barvy a chuť je oříšková a pražená se sladkým aftertastem. Vhodný k příprave stylem Gong Fu Cha.

Stručná charakteristika čaje:

Barva nálevu: červenohnědá
Chuť: oříšková, pražená, sladký aftertaste
Původ: Nantou, Taiwan

Příprava 7g čaje v 0,5l konvičce:

  1. nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat přibližně 3 minuty,
  2. nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty,
  3. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat přinližně 3 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry
Hmotnost čaje 51 až 200 g
Balení čaje Alu sáček
Počet nálevů čaje Tři a více
Zpracování čaje Polozelené