Polozelený čaj Formosa Long Feng Xia Oolong - 50 g Premium Selection
Polozelený čaj Formosa Long Feng Xia Oolong - 50 g Premium Selection

DMT 7/2023. Prémiová řada čajů. Výjimečný vysoce kvalitní polozelený čaj. Vyroben z listů vysokohorských čajovníků na nejvyšších místech provincie Nantou na Taiwanu. Balení 50 g v uzavíratelném zip sáčku. Více
Kód produktu: 3271CBDoprava a platba
Původní cena 355 Kč. Ušetříte 40% (142 Kč) 213 Kč

DMT 7/2023. Prémiová řada čajů. Výjimečný vysoce kvalitní polozelený čaj. Vyroben z listů vysokohorských čajovníků na nejvyšších místech provincie Nantou na Taiwanu. Balení 50 g v uzavíratelném zip sáčku. Více
Kód produktu: 3271CBDoprava a platba
Datum minimální spotřeby 7/2023
Výjimečný oolong z provincie Nantou z nadmořské výšky kolem 1800 metrů z oblasti známé výrobou světově vyhledávaných oolongů. Listy čajovníku tohoto čaje pochází z nejlepších a nejvýše položených míst této oblasti, kterým se přezdívá „hrdlo draka”. V chuti se projevuje velmi lehkými a lahodnými svěžími tóny, o které se zasazuje nulový stupeň pečení a nízká oxidace. Pevně svinutý zelený list má živou zelenou barvu. Chuťový profil nabízí exotické květy, pampelišky či citrusy.
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat 2 až 3 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 3 až 4 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Gramáž čaje | 50 g |
---|---|
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
Počet nálevů čaje | Tři a více |
Zpracování čaje | Polozelené |

Jak správně skladovat čaj
Chcete vědět, jak uskladnit čaj? Pokud čaj nakupujete ve větším množství nebo jej uchováváte po delší čas, dbejte na jeho správné uskladnění, které vám pomůže uchovat chuť a vůni čaje.

Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.

Pomáhá starším lidem čaj na depresi?
Ochranné působení čaje proti depresím již mapuje několik studií. Stále však nejsou pochopeny hlavní mechanismy tohoto účinku. Nové studie se tímto tématem dále zabývají a přinášejí zajímavé výsledky, které si v více přiblížíme v odstavcích níže.

Sypané a sáčkové čaje aneb o výhodách, nevýhodách a přípravě čaje
Představíme si několik variant svižné přípravy sypaného čaje a spolu s tím také výhody, které popíjení sypaného čaje přináší nejen pro nás, ale také pro jeho výrobce.

Čaj pro každou denní dobu
Čaj může být vaším společníkem v průběhu celého dne. Jeho příprava a popíjení nám umožňují relaxovat, doplnit energii a připravit organismus do přicházejícího dne.

Taiwan – vysokohorský čaj, Alishan a kultivar TTES#18
Když se mluví o čaji z Tchaj-wanu, nejčastěji se nám asociují pojmy oolong, vysokohorský oolong nebo třeba čaj Oriental Beauty. Jedná se o sorty a čaje typické pro tento ostrov a celosvětově oceňované.

Tchajwanské oolongy - příprava a základní dělení
Pojmenování oolong označuje částečně oxidované čajů původně pocházejících z Číny, odkud se rozšířily nejdříve na ostrov Tchaj-wan a následně až do dalších zemí.

Rozdíly mezi sortami čaje
Všechny druhy čaje jsou, na rozdíl od ještě nedávných představ veřejnosti, vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. Páteřní kroky výroby všech čajů zůstávají stejné a odchylky jsou do velké míry závislé na tom, který druh čaje je cílem výrobního procesu.

Kritéria pro výběr čaje
Čaj se dělí podle mnoha vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. Vypovídají např. o zemi původu, způsobu zpracování lístků, jejich kvalitě nebo období sklizně.
Naposledy navštívené1

