Polozelený čaj Formosa Red Oolong - 50 g

124 bodů do věrnostního systému

Taiwan

Red oolong se pěstuje na Tchaj-wanu v oblasti města Taitung a představuje velmi nový typ čaje. Jeho charakteristickým znakem je délka oxidace - nejdelší ze všech oolongů (70 % až 80 %). Red Oolong nabízí vyvážený, hladký, mírně sladký a bohatý chuťový profil s prvky ovocného kompotu, koláče nebo sušených květin. Originální 50g balení (design obalu se může lišit). Více

Kód produktu: 101019001Doprava a platba

124 Kč

Skladem - Zboží expedujeme ihned.
ks
(12 ks na skladě)
Taiwan

Red oolong se pěstuje na Tchaj-wanu v oblasti města Taitung a představuje velmi nový typ čaje. Jeho charakteristickým znakem je délka oxidace - nejdelší ze všech oolongů (70 % až 80 %). Red Oolong nabízí vyvážený, hladký, mírně sladký a bohatý chuťový profil s prvky ovocného kompotu, koláče nebo sušených květin. Originální 50g balení (design obalu se může lišit). Více

Kód produktu: 101019001Doprava a platba

Red oolong se pěstuje na Tchaj-wanu v oblasti města Taitung a představuje velmi nový typ čaje. Jeho charakteristickým znakem je délka oxidace – nejdelší ze všech oolongů (70 % až 80 %). Red Oolong nabízí vyvážený, hladký, mírně sladký a bohatý chuťový profil s prvky ovocného kompotu, koláče nebo sušených květin.

Oblast Taitungu v roce 1996 zažila velký propad v čajovém průmyslu, který byl dán mimo jiné narůstajícím zájmem o vysokohorské čaje a rostoucí konkurencí v dováženém čaji. Jelikož mnohé čaje z nižších a středních nadmořských výšek nedosahují tak dobrého chuťového a aromatického profilu, mnoho zdejších farmářů přešlo na pěstování jiných plodin. Ve snaze opět nastartovat čajový průmysl v oblasti Taitungu spustila zdejší pobočka výzkumné stanice TRES kampaň zaměřenou na certifikaci kvality, marketing a vytvoření jedinečných čajových kultivarů a zpracovatelských metod. Z této iniciativy se zrodil Red Oolong, jehož výroba se naplno rozjela v roce 2008.

Jeho charakteristickým znakem je délka oxidace – nejdelší ze všech oolongů (70 % až 80 %) a velmi se tak blíží barvě červeného čaje, který je však oxidován v maximální míře. Stejně důležité je také pečení, které spolu s oxidací odstraní svíravost a vytvoří bohatý aromatický profil.

Příprava 8g čaje v 0,4l konvičce (provedeme oplachovací nálev):

  1. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 3 minuty,
  2. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 1 až 2 minuty,
  3. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 3 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry
Gramáž čaje 50 g
Balení čaje Sáček s alu vrstvou bez zipu
Počet nálevů čaje Tři a více
Zpracování čaje Polozelené