Tmavý čaj China Yunnan Pu Erh

Akce
890 bodů do věrnostního systému

Čína

Čaj velmi tmavého nálevu a silné, pronikavé chuti, vyráběný zpravidla v provincii Yunnanu z velkolistých keříků prastaré varianty Ta-jie Více

Doprava a platba

od 74 Kč

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje
ks
Čína

Čaj velmi tmavého nálevu a silné, pronikavé chuti, vyráběný zpravidla v provincii Yunnanu z velkolistých keříků prastaré varianty Ta-jie Více

Doprava a platba

Gramáž čaje Dostupnost Cena  Množství (ks)
Tmavý čaj China Yunnan Pu Erh 50 g Skladem 74 Kč
Tmavý čaj China Yunnan Pu Erh 200 g Skladem 173 Kč
Tmavý čaj China Yunnan Pu Erh 1000 g Skladem 744 Kč

Čaj velmi tmavého nálevu a silné, pronikavé chuti, vyráběný zpravidla v provincii Yunnanu z velkolistých keříků prastaré varianty Ta-jie. První zmínky o tomto čaji jak jej známe dnes pocházejí z 15. století.

Oblast Yunnan je asi nejvíce známá právě produkcí čaje typu Pu Erh, který je pojmenován podle stejnojmenného města, kde se kdysi dávno čile obchodovalo s čajem, přičemž každý zde obchodovaný čaj se nazýval Pu Erhem. Později, když se stal tento čaj slavný, přicházelo do oblasti Yunnanu mnoho obchodníků s čaji z jiných pěstitelských obastí, které buď míchali s Pu Erhem nebo je pouze prodávali pod jménem Pu Erh, což umožňovalo zvyšovat prodejní cenu. V současnosti platí definice, dle které smí být Pu Erh čaj natrhaný z velkolisté variety čajovníku rostoucího pouze v provincii Yunnan.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

  1. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 3 až 8 minut.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry
Balení čaje Zipový sáček s alu vrstvou
Počet nálevů čaje Jeden
Zpracování čaje Fermentované