Tmavý čaj Pu-erh China Yunnan Lao Bang Zhang
Vysoce kvalitní koláč z Lao Bang Zhang potěší svou neobvyklou chutí. Vesnice Lao Ban Zhang, se nachází v čínské provincii Yunnan, a je právě známa zde pěstovaným prémiovým druhem čaje Pu-erh. Tento vzácný a velmi vyhledávaný čaj je obdivován pro svou výjimečnou kvalitu, jedinečné aroma a odvážnou, jemnou zemitou chuť. Omezená produkce této lokality je důvodem vyšší ceny, která se však rozhodně odráží v kvalitě zakoupeného čaje. Čaj z této lokality dokonce získal přídomek „King of Pu'er tea“. Prostředí starověkých čajových zahrad Lao Ban Zhang - vysokohorské oblasti s hustou horskou mlhou vyloženě vhodnou pro více než tři sta let staré čajovníky.
Čokoládově hnědý nálev plné, přirozeně nasládlé, zemité chuti. Velmi silný povzbuzující účinek při louhování nad 5 minut. Čaj vhodný jak pro začátečníky, tak i pro zkušené pijáky Pu Erhu. Vhodný na přípravu do konvičky i do gaj-wanu (zhongu)
Doporučená příprava 0,6 litru čaje:
první nálev cca 10 g čaje zalít vroucí převařenou vodou na 3 až 5 minut.
Možnost zalít podruhé, přičemž prodloužíme dobu louhování na 5-10 minut .
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Balení čaje | Papírový sáček, krabička |
---|---|
Počet nálevů čaje | Tři a více |
Zpracování čaje | Fermentované |