Zelené mate, typický nápoj paraguayských indiánů. Vyrábí se z Cesmíny paraguayské (Ilex paraguariensis) a bývá popíjeno ze zvláštní nádoby kalabasy pomocí trubičky bombilly. V Jižní Americe má popíjení maté dlouhou a pevnou tradici.
Složení: Cesmína paraguayská (maté).
Příprava maté o objemu 0,3l:
cca 10 až 20 g maté zalijeme 80°C převařenou vodou do kalabasy, možno zalít podruhé.
Platná legislativa nám nedovoluje naše zákazníky informovat o zdravotních účincích této byliny. Tyto informace prosím dohledejte v odborné literatuře či na webových stránkách zabývajících se touto tématikou.
Dle platných zákonů je zakázán prodej tabákových výrobků, kuřáckých pomůcek, bylinných výrobků určených ke kouření a elektronických cigaret osobám mladším 18 let.
Kliknutím na tlačítko "Vstoupit" prohlašuji:
že jsem starší 18 let a jsem si vědom(a), že tyto stránky obsahují informace o tabákových výrobcích a kuřáckých pomůckách.