Zelený čaj China Gu Zhang Mao Jian (Císařský čaj)

2 100 bodů do věrnostního systému

Čína

Velmi kvalitní třída známého čínského zeleného čaje je specialitou z hornaté oblasti Wuling okresu Guzhang v autonomní prefektuře Xiangxi v čínské provincii Hunan. Více

Doprava a platba

od 240 Kč

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje
ks
Čína

Velmi kvalitní třída známého čínského zeleného čaje je specialitou z hornaté oblasti Wuling okresu Guzhang v autonomní prefektuře Xiangxi v čínské provincii Hunan. Více

Doprava a platba

Gramáž čaje Dostupnost Cena  Množství (ks)
Zelený čaj China Gu Zhang Mao Jian (Císařský čaj) 100 g Skladem 240 Kč
Zelený čaj China Gu Zhang Mao Jian (Císařský čaj) 1000 g Dočasně vyprodáno
Sledovat dostupnost
2 100 Kč

Gu Zhang Mao Jian je známý již od starověku (tzv. císařský čaj) a patří mezi 10 nejslavnějších čajů této provincie. Název Mao Jian odkazuje k pevnějšímu stylu rolování lístku (oproti tomu Mao Feng je styl volnějšího rolování). Listy pocházejí z keříků kultivaru Bi Xiang Zao pěstovaných v nadmořské výšce okolo 1000 metrů, v oblasti hustě pokrytými lesy s mírným klimatem, vydatnými srážkami a organickou půdou bohatou na minerály. Půdy jsou bohaté na fosfor a draslík, látky optimální pro růst čajovníků a není nutné jejich další přihnojování. Půda navíc obsahuje vysoké koncentrace selenu a dalších zdraví prospěšných látek, které se hromadí v čajových lístcích. Sklízí se ručně, krátce, pouze 10 dní na začátku jara. V této době na čajových keřících vyraší první křehké lístky a poupata listů s obzvláště svěží čerstvostí a vůní. Vrcholné třídy Gu Zhang Mao Jianu jsou označovány jako „poklad zeleného čaje“.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

  1. nálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat 2 až 3 minuty,
  2. nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 2 až 3 minuty,
  3. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 3 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry
Balení čaje Zipový sáček s alu vrstvou
Počet nálevů čaje Tři a více
Zpracování čaje Zelené