Zelený čaj China Ji Hua Mao Feng Fo Cha (Buddhův čaj)
Zelený čaj China Ji Hua Mao Feng Fo Cha (Buddhův čaj)
Vynikající čínský zelený čaj Fo Cha (Buddhův čaj) sklízený na posvátné hoře budhismu Jiu Hua v provinci Anhui. Více
od 219 Kč
Vynikající čínský zelený čaj Fo Cha (Buddhův čaj) sklízený na posvátné hoře budhismu Jiu Hua v provinci Anhui. Více
Varianty2
Gramáž čaje | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
100 g | Skladem | 219 Kč | |||
1000 g | Dočasně vyprodáno Sledovat dostupnost |
1 886 Kč |
Vynikající zelený čaj tzv. Buddhův čaj z provincie Anhui na východě Číny. Velice dobře zpracovaný svinutý list s dobrým podílem stříbrných tipsů. Nálev je velmi svěží a lehký s příjemnou květovo bylinnou chutí poskytující více nálevů.
Oblast Anhui se nachází na východě Číny a v čajovém světě je velice dobře známá. Pochází z ní totiž pět z deseti nejslavnějších čínských čajů. Čajová tradice zde započala už v 7. století a brzy se čaje z této oblasti rozvážely po celé Číne. Západní svět objevil kouzlo těchto čajů během 19. století a to především díky produkci výborného a oblíbeného černého čaje Keemun.
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat 2 až 3 minuty
- nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 2 až 3 minuty
- nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 3 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
---|---|
Počet nálevů čaje | Tři a více |
Zpracování čaje | Zelené |