Zelený čaj China Yunnan Pu Erh Green Mao Cha
Varianty3
Gramáž čaje | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
1000 g | Dočasně vyprodáno Sledovat dostupnost |
1 467 Kč | |||
50 g | Skladem | 95 Kč | |||
200 g | Skladem | 323 Kč |
Tento sypaný čaj se vyrábí z odrůdy širokolistých čajovníků camellia sinensis Assamica, v Číně známých jako Da Ye Zhong (ta jie: Velký list). Sběr je výhradně ruční, natrhané lístky se následně rolují s řemeslnou zručností tradičních čajových mistrů také ručně. Samotný proces vyzrávání je u Pue-rhů spojen s procesem oxidace a mikrobiální fermentace za asistence bakterií, plísní (nejčastěji plísně typu Aspergillus) a kvasinek. V charakteru čaje je znát doba zrání, která se v průběhu času mění, protože listy jsou skladovány a ponechány přirozenému stárnutí (u nejcennějších sort někdy i desítky let). Také chuť čaje, typicky „zemitá, dřevitá“ se rok od roku lehce mění, „zraje“ a zjemňuje.
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 2 až 3 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 3 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
---|---|
Počet nálevů čaje | Dva |
Zpracování čaje | Zelené, Fermentované |
Naposledy navštívené1

