Zelený čaj Formosa San Xia Pi Lo Chun - 50 g

201 bodů do věrnostního systému

Taiwan

San Xia Pi Lo Chun je zelený čaj pocházející z oblasti San Xia v Taipei obsahující pupen a k němu dva přilehlé lístky. Zpracovaný list je volně zkroucený s lehce nasládlou vůní a tmavší barvou. Připravený nálev je ve vůni příjemný nasládlý, květinový, v chuti plné s lehkou kořeněností, tóny zeleného hrášku, dlouhou dochutí a minimálním sklonem k svíravosti. Originální 50g balení. Více

Kód produktu: 7330CBDoprava a platba

201 Kč

Skladem - Zboží expedujeme ihned.
ks
(33 ks na skladě)
Taiwan

San Xia Pi Lo Chun je zelený čaj pocházející z oblasti San Xia v Taipei obsahující pupen a k němu dva přilehlé lístky. Zpracovaný list je volně zkroucený s lehce nasládlou vůní a tmavší barvou. Připravený nálev je ve vůni příjemný nasládlý, květinový, v chuti plné s lehkou kořeněností, tóny zeleného hrášku, dlouhou dochutí a minimálním sklonem k svíravosti. Originální 50g balení. Více

Kód produktu: 7330CBDoprava a platba

San Xia Pi Lo Chun je zelený čaj (pocházející z oblasti San Xia v Taipei) obsahující pupen a k němu dva přilehlé lístky. Zpracovaný list je volně zkroucený s lehce nasládlou vůní a tmavší barvou. Připravený nálev je ve vůni příjemě nasládlý, květinový, v chuti plný s lehkou kořeněností, tóny zeleného hrášku, dlouhou dochutí a minimálním sklonem k svíravosti.

Okres San Xia je na Tchaj-wanu jediným regionem, kde se pěstují čajové keře pro zpracování zeleného čaje. Nachází se v nadmořské výšce 300 metrů a čajové keře zde rostou na závětrné straně kopců, ze třech stran obklopené horami. Údolí vytváří ideální prostředí s dostatkem mlhy, což se zasazuje o jemné a chutné čajové lístky a pupeny.

Původní Pi Lo Chun je proslaveným zeleným čínským čajem z pobřežní provincie Jaingsu a jeho název se překládá jako Smaragdové spirálky jara. Tchaj-wan neměl historii výroby zelených čajů, dokud v roce 1949 nepřišli Číňané, poté začali zpracovávat lístky z odrůdy Qing Xin Gan Zai do podoby zeleného čaje při zachování tradičního čínského postupu výroby Pi Lo Chun. Tchajwanský Pi Lo Chun je poutavý pro velmi lahodné propojení chutí zeleného čaje s aspekty typickými pro čaje oolong, které se nejvíce projeví v těle čaje.

Příprava 8g čaje v 0,4l konvičce:

  1. nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 1 až 2 minuty,
  2. nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 1 až 2 minuty,
  3. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 3 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry
Hmotnost čaje do 50 g
Balení čaje Alu sáček
Počet nálevů čaje Tři a více
Zpracování čaje Zelené