Zelený čaj Japan Ureshino Kamairicha

370 bodů do věrnostního systému

Japonsko

Zelený čaj Kamairicha je historickou specialitou, kdy jsou lístky namísto napaření pečeny na pánvi. Kamairicha odhaluje svojí chutí a vůní podmínky růstu v daném ročním období a sklizni a upozaďuje chuťový pocit založený na umami spojený s napařením. Více

Doprava a platba

od 225 Kč

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje
ks
Japonsko

Zelený čaj Kamairicha je historickou specialitou, kdy jsou lístky namísto napaření pečeny na pánvi. Kamairicha odhaluje svojí chutí a vůní podmínky růstu v daném ročním období a sklizni a upozaďuje chuťový pocit založený na umami spojený s napařením. Více

Doprava a platba

Gramáž čaje Dostupnost Cena  Množství (ks)
Zelený čaj Japan Ureshino Kamairicha 100 g Skladem 225 Kč
Zelený čaj Japan Ureshino Kamairicha 1000 g Dočasně vyprodáno
Sledovat dostupnost
1 950 Kč

Zelený čaj Kamairicha je historickou specialitou, která představuje zhruba 2% japonské čajové produkce. V současnosti je oxidace čajových lístků zastavena horkou párou. Byli to však Číňané, kteří do Japonska přinesli čaj a spolu s tím i své způsoby zpracování čaje, např. zastavení oxidace pečením lístků v pánvích. Mnozí mistři a nadšenci tvrdí, že tato metoda zastavení oxidace velmi přesně zachovává jedinečnou podstatu čajových lístků a jejich terroir. Kamairicha odhaluje svojí chutí a vůní podmínky růstu v daném ročním období a sklizni a upozaďuje chuťový pocit založený na umami spojený s napařením.

Region Ureshino (v překladu Ureshii znamená „šťastný“ nebo „radostný“) spadá do prefektury Saga, známé produkcí čaje a hlubokým vztahem k čaji. Jedná se o rodiště japonského čaje – v roce 1119 přinesl mnich Eisai z Číny čajové semena a zasadil je na úpatí hory Sefuri, v dnešním městě Yoshinogarocho v prefektuře Saga. Kolem roku 1440 (v Číně za dynastie Ming) do této oblasti emigrovali čínští hrnčíři, kteří pěstovali a vyráběli čaj pro svoji potřebu. Skutečné šíření čaje Ureshino začalo nejspíš kolem roku 1648 až 1651 zásluhou Jinbei Yoshimury, který kultivoval vlastní půdu, na které založil čajovou zahradu na podporu čajového průmyslu. Jeden čajový keř zasazený Yoshimurou existuje dodnes (přes 350 let) a je označen jako národní přírodní památka a považován za jeden z největších čajových keřů na světě.

Příprava cca 9g čaje v 0,4l konvičce:

  1. nálev: voda o teplotě cca 60°C, louhovat přibližně 1 a půl minuty,
  2. nálev: voda o teplotě cca 65°C, louhovat přibližně 1 a půl minuty,
  3. nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 2 až 3 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry
Balení čaje Zipový sáček s alu vrstvou
Počet nálevů čaje Tři a více
Zpracování čaje Zelené