Zelený čaj Sencha Fukamushi Superior Kyoto - 40 g

233 bodů do věrnostního systému

Japonsko

Delikátní japonský čaj vyrobený z hluboce napařovaných lístků, které jsou před samotnou sklizní po krátce stíněny, což do čajového nálevu vnáší hladkou a jemnou chuť a osvěžující vůni. Originální balení 40 g. Více

Kód produktu: 100134001Doprava a platba

233 Kč

Skladem - Zboží expedujeme ihned.
ks
(45 ks na skladě)
Japonsko

Delikátní japonský čaj vyrobený z hluboce napařovaných lístků, které jsou před samotnou sklizní po krátce stíněny, což do čajového nálevu vnáší hladkou a jemnou chuť a osvěžující vůni. Originální balení 40 g. Více

Kód produktu: 100134001Doprava a platba

Delikátní japonský čaj vyrobený z hluboce napařovaných lístků, které jsou před samotnou sklizní krátce stíněny, což do čajového nálevu vnáší hladkou a jemnou chuť a osvěžující vůni.

Napařování patří v Japonsku k tradičnímu způsobu zastavení přirozeně probíhající oxidace čajových lístků. Ty se obvykle napařují pár desítek vteřin. Úrovně napaření jsou 1) asamushi (lehké), 2) chumushi (střední), 3) fukamushi (hluboké). V případě Senchy Fukamushi se lístky nechávají v páře 90 až 120 vteřin. Vyjma již zmiňované jemné chuti napaření potlačuje svíravé tóny a vnáší do čaje vyšší sladkost, přičemž v případě krátkodobého zastínění lístků se tato sladkost a jemnost ještě více podpoří. 

Při prvním prohlédnutí lístků může mít většina lidí pocit, že se jedná o čaj nižší třídy, neboť jeho lístky jsou více potrhané, drobnější a směs obsahuje čajový prach. Když čaj popíjíme, dostáváme do sebe i tyto drobné částečky (obdobně jako u Matchy konzumujeme celý list spolu s nálevem). Ve výsledku to znamená, že je čaj silně povzbuzující a nutričně bohatý.

Příprava 9g čaje v 0,4l konvičce:

  1. nálev: voda o teplotě cca 60°C, louhovat přibližně 2 minuty,
  2. nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat 1 až 2 minuty,
  3. nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry
Gramáž čaje 40 g
Balení čaje Sáček s alu vrstvou bez zipu
Počet nálevů čaje Tři a více
Zpracování čaje Zelené