Zelený čaj Shincha Gyokuro Kyoto Uji 2025 - 100 g

Novinka
828 bodů do věrnostního systému

Japonsko

Zelený čaj Shincha Gyokuro Kyoto Uji 2025 představuje jedinečnou sezónní specialitu, která kombinuje osvěžující aroma jarní Shincha s jemnou a měkkou chutí tradičního Gyokura. Balení 100 g. Více

Kód produktu: 101645003Doprava a platba

828 Kč

Skladem - Zboží expedujeme ihned.
ks
(17 ks na skladě)
Japonsko

Zelený čaj Shincha Gyokuro Kyoto Uji 2025 představuje jedinečnou sezónní specialitu, která kombinuje osvěžující aroma jarní Shincha s jemnou a měkkou chutí tradičního Gyokura. Balení 100 g. Více

Kód produktu: 101645003Doprava a platba

Zelený čaj Shincha Gyokuro Kyoto Uji 2025 představuje jedinečnou sezónní specialitu, která kombinuje osvěžující aroma jarní Shincha s jemnou a měkkou chutí tradičního Gyokura. Vzniká z čerstvě sklizených lístků odrůdy Gokoh, jež se proslavila vytříbenými chuťovými vlastnostmi. V Japonsku je sklizeň Shincha vnímána jako slavnostní okamžik, který se každoročně těší velké pozornosti milovníků kvalitního čaje.

Zatímco tradiční Gyokuro obvykle zraje několik měsíců, aby se prohloubila jeho komplexní chuť, Shincha Gyokuro se vyrábí z nejčerstvějších jarních lístků bez delšího zrání. To mu propůjčuje svěžest a podporuje charakteristické osvěžující tóny, které si milovníci japonského čaje tolik cení. Tím, že se čaj nenechává zrát, vyniknou i nejjemnější nuance původu a kvality lístků.

Doba stínování před sklizní činí u běžného Gyokura zhruba 20 až 30 dní, avšak pro Shincha Gyokuro se doba pěstování pod rozptýleným slunečním světlem zkracuje na 15 až 18 dní. Výsledkem je zachování osvěžující vůně Shincha a hebké, jemné chuti Gyokura v jednom šálku. Tento specifický postup sklizně spadá do kategorie označované jako Kabuse Cha, pro niž je charakteristická kombinace svěžesti a sladkosti.

Odrůda Gokoh, používaná k výrobě tohoto čaje, je ceněná pro svou výjimečně jemnou chuť a hladkost, díky nimž vzniká Gyokuro s dokonale harmonickým charakterem. Čajové lístky se pěstují v horských roklích, kde panují mlžné podmínky, teplé dny a chladné noci. Takové klima výrazně přispívá k osvěžujícímu aroma a podporuje rozvinutí všech jemných senzorických vlastností každého lístku.

Protože je proces sušení Shincha Gyokuro omezen na minimum, čajové lístky si po otevření balení velmi rychle mění svou kvalitu. Doporučujeme proto čaj co nejrychleji spotřebovat, abyste co nejvíce vytěžili z jeho svěžích aromatických složek. Zároveň se jedná o limitovaný produkt, který si můžete dopřát pouze v jarní sezóně, protože právě tehdy se sklízí nejkvalitnější lístky v ideálním stádiu růstu.

Pro přípravu tohoto čaje existují dva základní způsoby. Pokud chcete zvýraznit svěží aroma, doporučujeme použít zhruba sedm až osm gramů lístků na dva šálky (200 ml), zalít je vodou o teplotě kolem 80 °C a louhovat přibližně jednu minutu. Naopak pro jemnější chuť se využívá stejná dávka lístků, avšak teplota vody se sníží na 70 °C a doba louhování se mírně prodlouží na zhruba jednu a půl až dvě minuty. Zalévat můžete čaj opakovaně a postupně zvyšovat teplotu vody. V každém případě si tak vychutnáte nezaměnitelnou harmonii osvěžujícího tónu Shincha a jemné sladkosti Gyokura, která potěší nováčky i zkušené čajomilce.

Zelený čaj Shincha Gyokuro Kyoto Uji 2025 proto představuje volbu pro milovníky výjimečných japonských čajů, kteří oceňují svěžest, jemnost a jedinečný čajový zážitek.

Parametry
Gramáž čaje 100 g
Balení čaje Sáček s alu vrstvou bez zipu
Počet nálevů čaje Tři a více
Zpracování čaje Zelené