Zelený čaj Vietnam Rainforest Sencha Tam Duong
Zelený čaj Vietnam Rainforest Sencha Tam Duong
Vietnamský velmi kvalitní zelený čaj Vietnam Rainforest Sencha Tam Duong. Čajové keře rostou v nadmořské výšce 800 až 1200 metrů, na svazích nejvyšší hory Fan Si Pan. Více
od 148 Kč
Vietnamský velmi kvalitní zelený čaj Vietnam Rainforest Sencha Tam Duong. Čajové keře rostou v nadmořské výšce 800 až 1200 metrů, na svazích nejvyšší hory Fan Si Pan. Více
Varianty2
Gramáž čaje | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
100 g | Skladem | 148 Kč | |||
1000 g | Dočasně vyprodáno Sledovat dostupnost |
1 180 Kč |
Vietnamský zelený čaj zpracovaný ve stylu oblíbeného japonského čaje Sencha. Čajové keře rostou v oblasti Tam Duong na svazích nejvyšší Vietnamské hory Fan Si Pan. Čistá horská voda propůjčuje tmavě zeleným čajovým listům svěží zelinkavou chuť s podtóny deštného pralesa. Čaj skvělý zejména tehdy, když chcete zkusit tak trochu jinou Senchu.
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat 2 až 4 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 2 až 4 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
---|---|
Počet nálevů čaje | Dva |
Zpracování čaje | Zelené |
Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.
Pomáhá starším lidem čaj na depresi?
Ochranné působení čaje proti depresím již mapuje několik studií. Stále však nejsou pochopeny hlavní mechanismy tohoto účinku. Nové studie se tímto tématem dále zabývají a přinášejí zajímavé výsledky, které si v více přiblížíme v odstavcích níže.
Pozitivní účinky nejen zeleného čaje
Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.
Vietnamský čaj - příznivá cena v kombinaci s lahodnou chutí
Zelené čaje patří také k nejčastěji popíjeným vietnamským čajům v naší zemi. Výhodou vietnamských čajů je jejich příznivá cena v kombinaci s lahodnou chutí.
Dopřejte si lahodný čaj z Vietnamu
Zelené čaje patří také k nejčastěji popíjeným vietnamským čajům v naší zemi. Výhodou vietnamských čajů je jejich příznivá cena v kombinaci s lahodnou chutí.
Vietnamská keramika Bat Trang a její tradice
Bát Tráng je malá vesnička vzdálená asi 15 km od hlavního města Vietnamu, Hanoje. Nachází se v blízkosti Červené řeky a bývalých obchodních center Thang Long a Pho Hien.
Čaj pro každou denní dobu
Čaj může být vaším společníkem v průběhu celého dne. Jeho příprava a popíjení nám umožňují relaxovat, doplnit energii a připravit organismus do přicházejícího dne.
Základní zásady přípravy čaje
Abyste si mohli připravit šálek lahodného sypaného čaje, nemusíte být čajovým mistrem. Stačí se řídit několika základními pravidly a zjistíte, že i po ránu si lze rychle připravit nejen sáčkový, ale také kvalitní sypaný čaj.
Rozdíly mezi sortami čaje
Všechny druhy čaje jsou, na rozdíl od ještě nedávných představ veřejnosti, vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. Páteřní kroky výroby všech čajů zůstávají stejné a odchylky jsou do velké míry závislé na tom, který druh čaje je cílem výrobního procesu.
Kritéria pro výběr čaje
Čaj se dělí podle mnoha vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. Vypovídají např. o zemi původu, způsobu zpracování lístků, jejich kvalitě nebo období sklizně.