Polozelený aromatizovaný čaj Formosa Four Season Jasmine Oolong - 75 g

157 bodů do věrnostního systému

Taiwan

Jasmínem provoněný oolong pojmenovaný podle čajového kultivaru Si Ji Chun, který se překládá jako Four Seasons (čtyři roční období) a je typický svojí květinovou vůní a pronikavou chutí. Ovonění dodává lehce oxidovanému čaji podmanivé aroma a lahodnou chuť. Originální 75 g balení (desing se může lišit). Více

Kód produktu: 101115002Doprava a platba

157 Kč

Skladem - Zboží expedujeme ihned.
ks
(15 ks na skladě)
Taiwan

Jasmínem provoněný oolong pojmenovaný podle čajového kultivaru Si Ji Chun, který se překládá jako Four Seasons (čtyři roční období) a je typický svojí květinovou vůní a pronikavou chutí. Ovonění dodává lehce oxidovanému čaji podmanivé aroma a lahodnou chuť. Originální 75 g balení (desing se může lišit). Více

Kód produktu: 101115002Doprava a platba

Jasmínem provoněný oolong pojmenovaný podle čajového kultivaru Si Ji Chun, který se překládá jako Four Seasons (čtyři roční období) a je typický svojí květinovou vůní a pronikavou chutíOvonění dodává lehce oxidovanému čaji podmanivé aroma a lahodnou chuť. Čaj je zajímavou alternativou k tradičním čínským jasmínem ovoněným zeleným čajům.

Four Season oolong vznikl náhodou díky jednomu farmáři z oblasti Mu Zha v Taipei, který si všiml že některé jeho rostliny rostou mimořádně rychle. Začal tento čajový kultivar cíleně pěstovat a při sklizních zjistil, že z těchto čajových rostlin získal až 8 sklizní za rok, sklízet mohl dokonce na začátku nebo v průběhu zimy – tak vzniklo pojmenování Four Seasons Oolong.

Nantou je druhý největší a jediný vnitrozemský kraj na Tchaj-wanu. Je hornatý a hraničí s mnoha okresy produkujícími čaj, které sem mnohé čaje dodávají ke zpracování. Co se týče produkce čaje, Nantou je hlavním pěstitelským regionem s produkcí na 11 tisíc tun čaje ročně, mezi které patří také proslavené čaje Dong Ding nebo Snah Lin Xi.

Příprava 8g čaje v 0,4l konvičce:

  1. nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat cca 2 minuty,
  2. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 1 až 2 minuty,
  3. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 3 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry
Gramáž čaje 75 g
Balení čaje Sáček s alu vrstvou bez zipu
Počet nálevů čaje Tři a více
Zpracování čaje Aromatizované