Výtečný více oxidovaný a ručně rolovaný oolong s lehkou vůní čerstvých broskví, které skvěle doplňují květinový a ovocný profil čaje. Čaj pochází z oblíbeného kultivaru Jin Xuan, pro který je typická vyjma květinových prvků také lahodná smetanová a krémová vrstva.
Oblastí původu tohoto čaje je Nantou – druhý největší a jediný vnitrozemský kraj na Tchaj-wanu. Je hornatý a hraničí s mnoha okresy produkujícími čaj, které sem mnohé čaje dodávají ke zpracování. Co se týče produkce čaje. Nantou je hlavním pěstitelským regionem s produkcí nad 11 tisíc tun čaje ročně, mezi které patří také proslavené čaje Dong Ding nebo Snah Lin Xi. Region je známý také menší produkcí černého čaje.
Příprava 8g čaje v 0,4l konvičce:
1. nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat cca 2 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 1 až 2 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 3 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.