+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Polozelený aromatizovaný čaj Formosa Strawberry Oolong 500g

Polozelený aromatizovaný čaj Formosa Strawberry Oolong 500g
Doprava zdarma

Lístky tohoto výborného vysokohorského polozeleného čaje ochuceného čistě přírodní jahodovou esencí dávají po vyluhování vzniknout delikátně jemnému čaji s decentním, přírodním jahodovým arama a překrásnou vůní. Originální 500g balení.

1 209,00 Kč 1 051,30 Kč bez DPH
5.3. u Vás
Země původu:
Tchaj-wan
Dostupnost:
Skladem (3ks) - 5.3. u Vás
Katalogové číslo:
3749CB
Skladem:
3 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Nálev z čajových lístků má světle žlutou až zlatavou barvu. Vůně je poutavá, téměř máslová. V chuti se nálev projevuje sladkostí, lehkými květinovými tóny s dlouze doznívajícím aftertastem. Tento specifický čaj je obecně velmi kladně hodnocen - lístky pochází z vysokohorských čajových keřů a jsou ochucené čistě přírodní jahodovou esencí, která se zasazuje o zážitek plný příjemného jahodového aroma s typickou vůní a chutí do oolongu zpracovaných čajových lístků. Výborný ku odpolednímu odpočinutí po práci.

Stručná charakteristika čaje:

Barva nálevu: zelená, zlatavá
Aroma: lehké máslové, ovocné
Chuť: lehká jahodovo-smetanová, květinová
Místo původu: Nantou

Příprava 8g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat přibližně 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 3 a více minut.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Aromatizované polozelené
Hmotnost
?
500 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Tchajwanské oolongy – příprava a základní dělení

Publikováno: 14. 10. 2016

Pojmenování oolong označuje částečně oxidované čajů původně pocházejících z Číny, odkud se rozšířily nejdříve na ostrov Tchaj-wan a následně až do dalších zemí. 

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím