+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Polozelený čaj China Da Hong Pao - 100g

Polozelený útesový čaj. Zástupce silně oxidovaných oolongů. Da Hong Pao nabízí chuťově a aromaticky lahodný profil s nádechem peckovin a melasy, dřevitou vůní a jemnými tóny tabáku. Balení 100g v uzavíratelném zip sáčku.

377,00 Kč 327,83 Kč bez DPH
zítra u Vás
Země původu:
Čína
Dostupnost:
Skladem (1ks) - zítra u Vás
Katalogové číslo:
7938A
Skladem:
1 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Da Hong Pao neboli také "Velké šarlatové roucho" pochází z provincie Fujian v jihovýchodní Číně. Legenda praví, že matka vládce Ming byla vážně nemocná. Z její nemoci ji vyléčil čaj, který byl připraven z lístků čtyř čajovníků, které sklidili královští poslové. Čajovníky byly následně střeženy královskými strážemi a jejich listy sklizeny pro potřebu královské rodiny. Tři z těchto čajovníků rostou v horách Quyi a jejich existence je doložena až do doby dynastie Ming (14.století). Místní obyvatelé tyto rostliny uctívají a jsou dokonce pojištěny proti poškození. Čajovníky byly rozmoženy a nyní se pěstují na čajových plantážích. Tento čaj se v Číně obvykle podává při návštěvě velmi vážených hostů. Vzhledem k malému počtu původních čajovníků je každoroční sklizeň spojena s oslavným ceremoniálem. Da Hong Pao nabízí chuťově a aromaticky lahodný profil s nádechem peckovin a melasy, dřevitou vůní a jemnými tóny tabáku.

Pokud toužíte někdy ochutnat Da Hong Pao z původních čajových keřů, tak se vám to s velkou pravděpodobností již nepovede. Nejenže se jedná o čaj prodávaný za astronomické částky, ale také o čaj, u kterého je od roku 2007 čínskou vládou zakázána výroba s použitím matečních rostlin. Poslední várky tohoto Da Hong Pao se prodávali v hodnotě desítek tisíc dolarů zapár gramů čaje. Nejbližšími variantami, které se vám podaří ochutnat, jsou buď čaje Da Hong Pao vyrobené z řízků matečních rostlin nebo varianty vyrobené smícháním lístků Da Hong Pao s lístky čajů Shui Xian, Rou Gui nebo Tie Guan Yin, které se chuťově a aromaticky podobají původnímu čaji. 

Příprava 6g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat přibližně 4 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat přibližně 4 minuty

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Polozelené (oolongy)
Hmotnost
?
100 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Dva

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím